KØB PLUS!

Turbo-triatlet skifter gear

OL-deltageren Helle Frederiksen prøver for første gang i karrieren kræfter med den populære halve jernmand

I foråret prøver OL-triatleten Helle Frederiksen for første gang i karrieren kræfter med den noget længere halve jernmands-distance.

Indtil nu har hun specialiseret sig i den korte og meget eksplosive, olympiske distance. Men til marts står hun på startstregen til den halve jernmand i San Juan, Puerto Rico.

- Jeg har ikke tænkt mig at skifte til langdistance-triatlon. Mine hovedmål i 2013 er stadig at køre løb i den olympiske serie. Nu prøver jeg bare lidt andre distancer for at se, hvordan det er, for at få variation i træningen samt at blive stærkere, siger Helle Frederiksen, der deltog i sommerens Olympiske Lege i London.

Triatlonens OL-distance er på 1.500 meter svømning, 40 km cykling og 10 km løb. Til sammenligning er en halv jernmand noget længere. Nemlig 1,9 km svømning, 90 km cykling og et halvt maratonløb som sidste ret på menuen (21,1 km). Mens det er tilladt at cykle i et felt i OL-løbene, og dermed ligge i læ af hinanden, er det strengt forbudt at 'drafte' og ligge på hjul af hinanden på en halv jernmand.

Helle Frederiksen, der er opvokset i Struer, opfordrer folk til at skrue forventningerne ned.

Hovedmålet er stadig at kravle op ad ranglisten og blive stærk nok til at kæmpe med om medaljerne ved OL i Rio de Janeiro om knap tre år.

- Man skal nok ikke forvente noget festfyrværkeri fra mig. På det tidspunkt er jeg på træningslejr i Florida, og så rejser jeg ned og ser, hvad det er for noget. Jeg glæder mig til at prøve det, men der er stadig meget træning, der skal klares, siger hun.

Ud over debuten på den halve jernmand, er der flere interessante løb på programmet. Blandt andet satser hun på endnu en konkurrence, hvor det ikke er tilladt at ligge på hjul. Det sker i Knoxville, Tennessee i maj, før turen går tilbage til Europa.

Læs også: