KØB PLUS!

Topstjerner tabt for Danmark

Efter Paulus Wildeboers afgang er Lotte Friis tabt for det nationale elitetræningscenter i Bellahøj. Jeanette Ottesen Gray er i tænkeboks.

Lotte Friis bor og træner i Frankrig og der bliver hun sandsynligvis boende. Det er den foreløbige konsekvens af elitecentertræner Paulus Wildeboers afgang fra Danmark.

Verdensmesteren flyttede i efteråret til Nice i Franktig på et trænings- og inspirationsophold. Det var hele tiden planen, at hun ville vende hjem efter nytår. Men efter Wildeboers opsigelse er den danske svømmestjerne tabt for det nationale træningscenter (NTC) i Bellahøj, København.

- Det ender nok med, at jeg tager et år mere hernede - hvis ikke mere. Nu skal jeg slet ikke tilbage, idet jeg så igen skulle til at lære en ny træner at kende fra bunden, lyder det fra Lotte Friis, der i denne weekend deltager i de franske mesterskaber for sin nye klub i Nice.

Her er målet ikke at vinde eller svømme stærkt, men blot at vænne sig til samarbejdet med den nye træner.

Også Jeanette Ottesen Gray overvejer stærkt at forlade træningsmiljøet på NTC i København.

- En af mulighederne kunne være at flytte med ham. Der er mange ting, der skal gå op, men det er tiltrækkende at rykke rødderne op og flytte med ham. Jeg kan godt lide Paulus' trænerfilosofi og det samarbejde, jeg har bygget op med ham de sidste to år er guld værd. Jeg har ikke lyst til at bygge tilsvarende op med en ny træner nu, lyder det fra verdensmesteren på 100 m fri.

Dermed ser dansk svømnings to største stjerner ud til at være tabt for NTC, hvor Wildeboer har sin sidste arbejdsdag til januar næste år. Også brystsvømmeren Rikke Møller Pedersen overvejer, hvad fremtiden vil byde på, siger hun til TV 2 Sporten.

Selv om stjernerne ikke bor og træner i Danmark, stiller de dog stadig op til mesterskaber for Danmark med de danske farver på badehatten.