Henrik Them Andersen er klar til VM på maraton-distancen næste år i Moskva. Søndag middag løb han i mål i Frankfurt i en ny personlig rekordtid: 2.16.06.

Tidligere i år gik det galt for Sparta-løberen Henrik Them Andersen, da han i London Maraton skulle forsøge at snuppe OL-billetten fra Jesper Faurschou. I stedet endte han med at udgå med mavesmerter efter 25 kilometer. Søndag formiddag gik det til gengæld helt perfekt for den 30-årige løber, der ellers har døjet med achillessene-betændelse de sidste tre uger op til maraton-løbet i Frankfurt.

Danskeren kom ind som nummer 22 i det tyske løb, og det var samtidig ensbetydende med en placering som den tredjebedste europæer. Them løb i tiden 2.16.06 - klart under VM-kravet på 2.16.45.

Undervejs havde Them ellers kurs mod en endnu bedre tid. Han havde 1.06.47 halvvejs, men på de sidste 12 km gik han lidt i stå. Fra 30 til 40 km løb han således på 33.22, mere end halvandet minut langsommere end den fart, som han skød på løbets første 10 km.

Løbet blev vundet af verdensrekordholderen, Patrick Makau fra Kenya, der i øvrigt vandt BT halvmaraton tilbage i 2006, hans første optræden i et europæisk løb.

Han var ellers i problemer undervejs i Frankfurt, men han løb sig op i spids til sidst og vandt i tiden 2.06.08 - ti minutter hurtigere end Them.