KØB PLUS!

Svømmere fanget i snekaos

Jeanette Ottesen Gray og resten af svømmelandsholdet sidder fast på vej til VM

Rejsen til VM på kortbane i Istanbul er foreløbig slet ikke gået som planlagt. Indtil videre er Lotte Friis og Pernille Blume de eneste på det danske hold, der er nået frem til Tyrkiet.

Resten af holdet, inklusive verdensmester Jeanette Ottesen Gray, sidder fast i Kastrup Lufthavn.

- Foreløbig har vi ventet her i ni timer, og det er jo langt fra optimalt, for der er ikke gode muligheder for at hvile sig. Man står og går meget rundt hele tiden, siger sportschef Mikkel Von Seelen med hentydning til de danske svømmere, der helst skulle bruge kræfterne i bassinet, frem for at vade rundt i en kaotisk lufthavn.

Svømmerne ankom til lufthavnen ved 10-tiden søndag formiddag, og skulle være fløjet til Istanbul ved middagstid. Men søndag aften klokken 19.50 sad de stadig fast i sneen.

- Vi sad på et tidspunkt i et fly i halvanden time og ventede, men så blev vi bedt om at gå ind i lufthavnen igen. Lige nu aner vi ikke, hvornår vi kan komme videre, siger sportschefen, der har svært ved at spå om konsekvenserne for svømmernes forsinkelse.

- Det er svært at sige. Men svømmerne holder humøret højt, så nu må vi se, hvornår vi kommer frem.

Lotte Friis og Pernille Blume ankom til Istanbul med fly fra Frankrig, hvor de bor og træner. Derfor undgik de sneen, der har lammet trafikken i Kastrup.

- Man føler sig ikke rigtig som en del af et landshold, når man kun er to. Resten af det danske hold er fanget i sneen i København, skriver Lotte Friis på twitter.

VM på kortbane i Istanbul begynder onsdag morgen.