KØB PLUS!

Svømmeboss: Mere metal på vej

Fire danskere svømmede sig til tops på sejrsskamlen ved europamesterskaberne i svømning på kortbane i Frankrig, og sportschefen tror på flere medaljer.

Danmark fik en aldeles flot start på EM i svømning på kortbane, da Jeanette Ottesen Gray, Kelly Riber Rasmussen, Julie Levisen og Pernille Blume sikrede metal af fineste karat.

I holdkappen på fire gange 50 meter fri slog de fire danskere således Finland, Hviderusland, samt sprintnationen Frankrig, men det var ikke et resultat, der kom bag på sportschef Mikkel von Seelen.

- Vi vidste godt, at vi lå i medaljer, og at finnerne og franskmændene var dem, vi skulle kæmpe imod. Og det blev utroligt tæt, så det var dejligt at kunne slutte dagen af med at høre nationalsangen, siger en tilfreds von Seelen til Sporten.dk torsdag aften.

Men selvom medaljerne uden tvivl har skabt god stemning i den danske svømmetrup, og at danskerne er i strålende form, så skal der svømmes til for at komme i spil til mere metal.

- Vi har lagt rigtig godt fra land, men det betyder ikke, at de kommende dage kører af sig selv. Det er desværre ikke sådan i svømning, at godt begyndt er halvt fuldendt, men det er selvfølgelig en god fornemmelse at gå ind i de tre sidste dage med. Nu har vi fået blod på tanden, og vi har en fornemmelse af, at det spiller, det her. Så det er selvfølgelig en rigtig god fornemmelse at gå ind til de sidste dage med, men vi skal også træffe de rigtige valg og gøre det rigtige ting. Men vi får helt sikkert flere medaljer, siger Mikkel von Seelen.

De danske topsvømmere leder i øjeblikket efter en ny træner, efter at Paulus Wildeboer, der siden sensommeren 2008 har stået i spidsen for det danske svømmelandshold, har valgt at forlade posten. Mikkel von Seelen er positiv i jagten på en afløser.

- Vi er i fuld gang med og det skal nok lykkes. Det er jeg sikker på.