Anna Møller er et stort talent, men hun har stadig noget, som hun kan forbedre.

Basketball-pigen fra Hareskovby, som har fundet ud, at hun løber hurtigere end de fleste, var lørdag morgen dansk tid for første gang i ilden i en dansk landsholdstrøje, da hun løb de nordiske mesterskaber i cross for juniorer.

Den 17-årige pige, der også er på ungdomslandsholdet i basketball, kommer ikke tomhændet hjem fra Vantaan i Finland, hvor løbet blev afholdt. Over en rundstrækning på 1,5 km, som de kvindelige juniorløbere skulle løbe tre gange, kom Anna Møller ind på en flot tredjeplads, fire sekunder efter den vindende løber, Johanna Matintalo, der løb distancen på præcis 15 minutter, og tre sekunder efter Maria Larsen fra KIF. Så det blev dermed både dansk sølv og bronze ved dagens første løb ved de nordiske mesterskaber i cross-løb.

Samtidig vandt de danske piger hold-guld, da triatleten Alberte Kjær Pedersen løb ind på sjettepladsen. Det er første gang nogensinde, at et dansk kvindejunior-hold vinder nordisk guld ved NM i cross-løb, som er blevet afholdt siden 1997.

Anna Møller satser fortsat primært på basketball-sporten og løber således kun en-to gange om ugen.

Hos de voksne kvinder var der mere nordisk metal til Danmark. Simone Glad, Odense Atletik, som i de to sidste år først vandt guld og siden bronze, tog sig denne gang af sølvmedaljen. Til gengæld måtte det danske hold nøjes med den ærgerlige fjerdeplads.

Hos junior-drengene var danske medaljer. Her vandt Jacob Simonsen fra AGF Atletik nemlig bronze, og det samme gjorde det danske hold, som blev besejret af Norge og Sverige.

Til gengæld var de danske senior-mænd langt fra præmiepodiet. I fraværet af den skadede Abdi Hakim Ulad, der var nordisk mester både i 2012 og i 2013, blev Michael Nielsen, Sparta, som vandt bronze sidste år, bedste dansker på en niendeplads.