KØB PLUS!

Succes-træner vil forlænge med Danmark

Svømme-landstræner Paulus Wildeboer forlænger gerne sin kontrakt med Danmark. Manden bag den moderne svømmesucces tager dog først beslutningen, når forbundets nye sportschef er ansat.

En heftig omgang stoleleg er i gang i Dansk Svømmeunions hovedkvarter i Farum. Sportschef Lars Sørensen stopper efter OL i London, kontrakten med Paulus Wildeboer udløber, og landstrænerjobbet deles i to. I princippet er alle de ledende stillinger i dansk svømning ledige.

Arkitekten bag den danske svømmesucces, Paulus Wildeboer, fortsætter gerne i den ene. Når han ved, hvem der får de to andre, fortæller han.

- Jeg vil gerne fortsætte, men det kommer selvfølgelig an på, hvem jeg skal arbejde sammen med. Det vil jeg ikke beslutte nu. Først vil jeg lige se, hvem holdet kommer til at bestå af, siger landstræner Wildeboer, der i går fik overrakt prisen som ’Årets Træner’ ved en ceremoni hos Berlingske Media i København.

Prisen blev uddelt for hans arbejde med de danske svømmere, der i 2011 for første gang nogensinde vandt hele to verdensmesterskaber på langbane. Jeanette Ottesen på 100 meter fri og Lotte Friis på 1.500 meter fri.

Næste store kryds i kalenderen for Paulus Wildeboer og svømmerne er de olympiske lege i London til sommer. Indtil videre den sidste opgave for den succesrige træner, hvis kontrakt med Danmark udløber til august.

Med resultaterne i ryggen er den svømmende hollænder blevet et eftertragtet navn i international svømning. Samtidig trygler svømmerne, med Lotte Friis i spidsen, ham om at blive.

- Jeg tror bestemt, det er muligt at finde ud af noget, røber Paulus Wildeboer, der tiltrådte efter OL i 2008.

Selv har han ét stort krav, hvis han skal sætte sin underskrift på en ny kontrakt: Jobbeskrivelsen skal ændres. Succesen er blevet for stor til, at én mand alene kan træne svømmestjernerne samt udpege retningen for hele vandsporten i Danmark.

- Jeg ønsker ikke at udfylde to jobs mere. Det var fint da jeg kom, men nu er landsholdet blevet for stort og med for mange topsvømmere til begge roller. Jeg har altid følelsen af, at jeg gør tingene halvt. Selv om jeg arbejder mange timer er det altid med følelsen af, at jeg ikke er færdig. Det er ikke rart, siger Paulus Wildeboer, der frem til sommer har fået fri til udelukkende at fokusere på OL-forberedelsen.

- Jeg er mere afslappet nu, fordi jeg kan koncentrere mig om coachingen frem for alt det andet. Det betyder, jeg også kan slappe af engang imellem og dermed har jeg mere energi at give til svømmerne, lyder det.

Dansk Svømmeunion har netop vedtaget, at jobbeskrivelsen bliver delt i to stillinger. En bredt funderet landstræner, der skal udpege retningen for hele sporten i Danmark. Samt en daglig træner for elitegruppen i Bellahøj Svømmestadion, der i dag blandt andet omfatter de to verdensmestre samt Rikke Møller Pedersen.

- Unionen vil gerne have mig til at være cheftræner, men jeg er selv mere interesseret i at stå for træningscentret. Jeg tror, jeg får mere glæde ud af det, og jeg er gammel nok til at gå efter, hvad jeg helst vil.

Læs også: