Et yderst velspillende San Antonio Spurs-mandskab slog natten til onsdag Miami Heat's stjernespækkede hold i den tredje af i alt syv kampe i dette års NBA-finale.

Efter de første to kampe, som blev spillet i San Antonio, havde hvert mandskab hentet en sejr hver. Da den seneste kamp blev vundet af Miami, havde mange forventet, at det ville blive en smal sag for Lebron James og co. at hente sejre i tredje og fjerde kamp på hjemmebane i Miami. Sådan ville Texas-mandskabet og især holdets stjerne, Kawhi Leonard, det imidlertid ikke.

Efter middelmådige præstationer i de to første kampe tog Leonard for alvor styringen i den tredje kamp. Ikke blot klædte han banens ubestridte konge Lebron James af i forsvaret, men også i angrebet var han kampens helt store oplevelse. Niveauforskellen var så stor, at Spurs efter de to første perioder havde sat NBA-rekord med en træfprocent på 75,8. Kampens resultat, 111-92 til Spurs, afspejlede derfor præcist den klasseforskel, der var på banen.

Spurs' præstation fik efterfølgende en af de helt store NBA-legender, Earvin "Magic" Johnson, til at tweete sin anerkendelse af mandskabet.

- Spurs' skudstatistik i første periode mindede mig om NBA-finalen i 1985, da Celtics anført af Larry Bird, blæste mit "Showtime" Lakers af banen, skrev Magic på sin Twitter-profil.

Efter kampen står det samlet 2-1 til Spurs med fire kampe igen.