Simons finske hockey-eventyr

- Når man ikke har set meget til hinanden i ti år, er det skønt pludselig at spille på hold sammen. Dén følelse tror jeg, alle brødre vil have.

For landsholdsmålmanden Simon Nielsen var det en bonus af de helt store, da storebror Frans Nielsen sammen med Mikkel Bødker og Philip Larsen dukkede op i Lukko i den finske liga for at holde sig varme under NHL-lockouten.

Ikke blot er Lukko avanceret fra trettende- til niendepladsen i SM-liigaen takket være Bødkers otte mål og fem assists og Nielsens ti assists.

Også socialt trives danskerkolonien.

- Jeg havde det fint i forvejen i et inspirerende hockeymiljø, godt hjulpet i det daglige af en af Finlands bedste målmandstrænere, Ari Moisanen, som også har landsholdet. Men Frans, Mikkel og Philip gør det sjovere. Noget godt har lockouten gjort, siger Simon Nielsen.

Den yngste Nielsen spiller på andet år i Lukko. Kontrakten udløber til sommer.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg gerne vil blive. Sammen med Ari Moisanen føler jeg, at jeg udvikler mig hver dag, siger han.

Simon Nielsen har spillet otte af de 21 kampe i denne sæson i SM-liiga. Sidste år på samme tid havde han kun spillet én.

Mens Frederik Andersen spiller i AHL og ikke kommer hjem til OL-kvalifikationen til februar i Vojens, er pladsen som førstemålmand en duel mellem Simon Nielsen og Frölundas andenkeeper, Patrick Galbraith, som har spillet tre kampe i Elitserien i denne sæson.

- Der er kun én, der spiller. Det lærer man hurtigt at leve med som målmand. Men selv om to målmænd konkurrerer med hinanden, er de også venner og hjælper hinanden. Patrick og jeg har det bedste forhold, siger Simon Nielsen.

Mens Simon Nielsen stod den første kamp mod Norge i onsdags i Hvidovre Isstadion, var det Patrick Galbraiths tur i aftes i Esbjerg.

Formentlig lader landstræner Per Bäckman den bedste stå i den tredie kamp i Silkeborg lørdag aften.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08