KØB PLUS!

- Red Bull lærte mig at slappe af

Kajakroeren René Holten Poulsen har efter et besøg hos Red Bull testcenteret i Østrig lært at slappe af.

Action-læskedrikken Red Bull har lært kajakroeren René Holten Poulsen at slappe af.

Det virker modsætningsfyldt, at netop den pointe kommer fra en energidrik, der ellers er kendt for at give adrenalinpumpende vinger til vovehalsen Felix Baumgartner. Ikke desto mindre er det resultatet, et er den danske OL-deltager er blevet undersøgt på kryds og tværs i Red Bulls testcenter i Østrig.

- Jeg skal vænne mig selv til at sige, at det faktisk er okay at ligge på sofaen eller slappe af engang imellem. Det er lidt skørt, men sådan er det, siger René Holten Poulsen, der kort før årsskit et besøgte ’Red Bull Diagnostics & Training Center’, der ligger i Thalgau, Østrig.

Ifølge kajakroeren minder testen om dem, han så ofte har prøvet hos Team Danmark. Hos Red Bull var det ikke bare muskler på arme og ben, der blev testet. Det samme gjorde den mentale styrke i hovedet, og netop den slags psykologisk profilering har han aldrig prøvet før. Resultatet blev, at den ambitiøse kajakroer skal lære at slappe af.

- Det har noget at gøre med disciplinen, hvor vi kom frem til, at jeg faktisk er alt for kynisk. Jeg skal passe på, at jeg ikke træner for meget og ikke følger træningsplanen for slavisk. Eller at jeg træner igennem, selv om jeg er træt eller syg, forklarer han.

Kort fortalt handler det om, at René Holten Poulsen er sin egen krops værste fjende, når han piner sig gennem lange træningspas. Her er kunsten at finde den rette balance mellem hvile og træning for at blive stærkere.

Hos den danske kajakroer vinder viljen og ambitionerne altid over fornuften, og han driver sig selv ud på udmarvende træningspas. Det var den samme vilje, der fik en oprevet dansker til at kalde den norske guldvinder Eirik Verås Larsen for ’en gammel krage’, efter han blev en skuffende nummer i fire i OL-i nalen i London.

Det var også Red Bull, der stod bag vovehalsen Felix Baumgartners verdensrekord i efteråret. Her blev han det første menneske, der gennembrød lydmuren i et frit fald, da han sprang ud fra 39 kilometers højde.

- Han har helt sikkert været på testcentret på et eller andet tidspunkt, men jeg tror måske, han fik lidt mere personlig coaching, da han lavede sit spring, end jeg fik, da jeg var dernede, griner René Holten Poulsen.

For ham er sigtekornet nu rettet mod sommerens VM. Som noget nyt er han ikke længere en del af i firerkajakken med Kasper Bleibach, Kim Wraae og Emil Stær.

- Forbundet ville gerne prøve at bygge noget op med nogle andre. Hvis de kan bygge det op uden mig, så er der flere atleter, der får en chance for at være med og bliver glade, lyder det fra roeren, der selv er glad for beslutningen.

- Det er godt for mine egne ambitioner. Da jeg roede stærkest op til OL i London, var der heller ikke nogen i firerkajak i mit liv, siger Red Bulls danske kajakstjerne.