Baltimore Ravens slog San Francisco 49ers 34-31 i vanvittigt drama

Ray Lewis kan ride ud i horisonten som football-pensionist med sit andet Vince Lombardi-trofæ i favnen. I et vanvittigt drama vandt Lewis i sin sidste kamp Super Bowl 47, da Baltimore Ravens slog San Francisco 49ers 34-31 i Mercedes-Benz Superdome i New Orleans.

- Det er den ultimative følelse. Der er ikke en bedre måde at slutte karriere på. Det er sådan, man gør det, lød det fra en overstadig Ray Lewis, der nåede at spille i NFL i 17 år.

SE BILLEDERNE FRA KAMPEN HER

Det lignede længe en komfortabel sejr til Ravens, der gik til pause med en føring på 21-6. Men i anden halvleg udviklede kampen sig til en regulær gyser, og et strømsvigt, der varede 34 minutter, var med til at gøre kampen til en af dem, NFL-fans – uanset tilhørsforhold – vil huske i lang tid.

På forhånd var Lewis’ sidste kamp og det historiske møde mellem de to træner-brødre, John og Jim Harbaugh, de to altdominerende overskrifter, men der gik ikke længe, før en anden stjal showet.

Med tre touchdowns i første halvleg var Ravens-quarterback Joe Flacco kampens store spiller, og han blev da også fortjent kåret til MVP. Først fandt Flacco wide receiver Anquan Boldin i end zone på et 13-yard-kast, og efter et 1-yard-kast til tight end Dennis Pitta sluttede quarterbacken af med et 56-yard-touchdownkast til Jacoby Jones.

Netop Jacoby Jones øgede efter Beyoncés storslåede pauseshow føringen til 28-6, da han på anden halvlegs allerførste spil returnerede David Akers’ kickoff 109 yards til touchdown – det længste touchdown i NFLs historie.

Kort efter forsvandt lyset i Superdome. Og da strømmen vendte tilbage, var 49ers som forvandlet. På sølle to minutter og 18 sekunder scorede holdet to touchdowns ved Michael Crabtree og Frank Gore, og så var Ravens’ 22-points føring pludselig nede på otte.

Et field goal til hvert hold bragte stillingen op på 31-23 til Ravens med fem minutter igen, men da quarterback Colin Kaepernick løb bolden ind i end zone tilstillingen 31-29, havde 49ers pludselig mulighed for at udligne og fuldende det største comeback i Super Bowl-historien. I NFC-finalen for to uger siden var 49ers bagud med 17 point mod Atlanta Falcons, men i Super Bowl har et hold, der har været bagud med 10 point undervejs, aldrig vundet.

Holdets two-point conversion mislykkedes dog, og selv om 49ers efter endnu et Ravens-field goal fik bolden igen og nåede helt ned til Ravens’ 5-yard-linje, formåede Ray Lewis og Ravens-forsvaret at holde 49ers fra at score touchdown.

- Er der andre måder at vinde på? Vi holdt dem ude af end zone. Det er mesterskabs-football, jublede Ray Lewis.

Midt i jublen over sejren havde Ravens-træner John Harbaugh dog også tid til at sætte nogle ord på, hvordan det var at se sin lillebror nedtrykt oven på 49ers’ nederlag:

- Det er hårdt. Det er meget hårdere, end jeg havde troet. Det er smertefuldt.

Det er Ravens’ anden Super Bowl-sejr ud af to mulige. Holdets første Super Bowl-triumf var i 2001, hvor holdet slog New York Giants 34-7. Nederlaget var 49ers’ første i holdets sjette Super Bowl nogensinde.