KØB PLUS!

Normans fantastiske år

BTs Guld kroner Lasse Norman Hansens ubeskrivelige 2012

I sommer blev 20-årige Lasse Norman Hansen fra Nørre Søby én af OLs episke fortællinger.

Nu har Danmarks største idrætsnavne kåret fynboens guld i Omnium-disciplinen til kongerigets bedste idrætspræstation i 2012, da BTs Guld blev overrakt ved DRs Sport i 2012 i Boxen i Herning.

- Det har været et helt fantastisk år med masser af udfordringer og masser af succeser. Jeg synes på alle måder, at jeg har udviklet mig som menneske og tror mere på mig selv og på de ting, som jeg gerne vil opnå, siger Lasse Norman Hansen.

Med BTs Guld bryder han Caroline Wozniackis trefoldige sejrsrække, og for Lasse Norman Hansen er det en helt specielt betydningsfuld pris.

- Det gør det helt fantastisk, at det er ens kollegaer, der har stemt på mig. Det betyder noget helt andet at vinde sådan en award, end det gør, når det er et panel eller nogle tilfældige mennesker, der stemmer.

Lasse Norman Hansen rejste sig i sommerens OL i London fra et grimt styrt, hentede en hel omgang på feltet og endte med at vinde OL-guld i den sidste Omnium-disciplin, enkeltstarten på én kilometer.

- Jeg har set det et par gange på video, og det er fantastisk at kigge på. Jeg får altid den samme fornemmelse, som da jeg stod på podiet.

- Jeg styrtede, slog mig og troede, at jeg havde tabt det hele. Men det var for tæt på til, at jeg ville lade det gå galt, så det var ren vilje, der var min benzin, og som gjorde, at jeg endte med at køre mig tilbage og vinde, siger Lasse Norman Hansen.

Tour de France lokker

Han vandt i april 2012 bronze i VM i banecykling i Australien, så han var ikke noget ubeskrevet blad i dansk cykelsport. Alligevel har han efter OL-triumfen skullet vænne sig til en massiv interesse fra omverdenen, hvor både pressen og de store cykelhold vil have en luns af den Norman Hansen, der så sent som i december vandt to gange dansk guld i Omnium.

- Jeg har fået tilbud fra professionelle hold. Men jeg har valgt at skyde det hele til jorden for at få mere ro på og vente, til jeg synes, jeg er klar til det. Jeg skal også føle, at jeg er god nok til at tage springet. Jeg synes stadig, jeg får meget ud af at køre på bane. Både som menneske og som rytter.

- Det kribler i mig, når jeg ser Tour de France, og det vil jeg rigtig gerne ud at køre. På en eller anden måde er det nok for tidligt at hoppe ud i det allerede i 2014, men får jeg chancen, siger jeg nok ikke nej, erkender Norman Hansen, der til daglig kører på det danske continental-hold Blue Water Cycling.

I den kommende sæson kører han blandt andet tre verdensmesterskaber; to i baneløb som en del af det legendariske par nummer 7 og ét i enkeltstart.

- Der er hele tre verdensmesterskaber, som jeg har på sigtekornet. Ambitionen er altid guld, og hvis alt klapper, og der er ikke er noget, der går helt i vasken for mig, tror jeg godt på, at jeg kan vinde alle tre. Og hvis det lykkes, kan han næppe holde cykelbosserne på afstand længere.