Konstante skrig. Af smerte. Lægerne var ikke i tvivl. Der skulle handles hurtigt. Meget hurtigt.

Den danske kickbokser Niclas ’The Destroyer’ Larsen ankom for to år siden på hospitalet med en rift på foden, som der var gået stafylokokker i, viste det sig.

Normalt er det ham, der deler tæsk ud, men her befandt han sig alene i et ubeskriveligt smertehelvede. Lægernes besked knockoutede ham. En operation og måske endda amputation var nødvendig, hvis de skulle redde hans liv, for infektionstallene var alt for høje.

Niclas Larsen fik en stafylokok-infektion i foden, som var tæt på at koste ham amputation og en ødelagt karriere som kickboxer. Heldigvis blev han rask igen, og nu er målet et VM-bælte i den krævende sportsgren.
Niclas Larsen fik en stafylokok-infektion i foden, som var tæt på at koste ham amputation og en ødelagt karriere som kickboxer. Heldigvis blev han rask igen, og nu er målet et VM-bælte i den krævende sportsgren.
Vis mere

To år senere er Niclas Larsen fra Vallensbæk tilbage i ringen - ’fit for fight’. Helt slået ud blev han heldigvis ikke. Lørdag møder han thailænderen Yodkhunpon Sitmonchai i Glory 40-turneringen, der for andet år i træk bliver afviklet på dansk grund i Forum i København. Med en rask højrefod, som ikke hæmmer ham synderligt, når han sparker sine modstandere, selv om det aldrig bliver helt det samme.

Det er ikke Larsens comebackkamp efter sygdommen. I februar boksede han i Chicago i USA, men en sejr lørdag mod thailænderen, der ligger nummer tre på verdensranglisten mod Larsens nuværende sjetteplads, giver ham mulighed for at komme med til et ’finalestævne’ med tre andre kæmpere.

Vinderen her får lov at dyste om VM-bæltet mod den nuværende indehaver. Derfor er der tale om en særdeles vigtig ’fight’, og hovedpersonen er klar.

»Fysisk og mentalt er jeg stærkere end nogensinde. Jeg er blevet meget klogere på mig selv, men det var hårdt for mig at erkende, at jeg kun kunne ligge ned dér i sygesengen,« siger Niclas Larsen, der dyster i 70 kilo-klassen.

Niclas Larsen blev først udskrevet fra hospitalet tre uger efter sin operation. Han skulle lære at gå igen. Som en lille baby. Der blev kravlet, og lægerne bad ham skrive med sine tæer som en del af genoptræningen. Musklerne i foden skulle lære at reagere og arbejde sammen med hjernen igen.

For en dedikeret sportsmand som Niclas Larsen var det svært at skulle aflyse en kamp kort tid efter operationen. Hans ’handicap’ var svært at acceptere, og det resulterede i, at han blev overivrig. Han kompenserede ved at gå skævt på sin fod. Det gav ham knæproblemer. Tilbage til begyndelsen af genoptræningen.

Sygdomsforløbet har nu ikke kun været skidt for ham at være igennem. Larsen har lært mange ting om sig selv.

»Min drøm om at blive den bedste er kun blevet styrket. Det er lige før, at jeg kan anbefale et skadesforløb, for så mærker du virkelig efter, om det er det, du vil. Og det er dét her, jeg vil,« siger Niclas Larsen, der er gift og far til to drenge på henholdsvis seks og tre år.

Netop familien har betydet kolossalt meget i kampen for at vende tilbage. Det kræver mange til- og fravalg, når der skal kickbokses på et højt niveau ved siden af arbejdet som pædagog på en institution med unge i farezonen for at begå kriminalitet, men dér har hans kone hele vejen haft forståelse for sin mands gøren og laden. Også i genoptræningen, selv om om det har kostet nogle oplevelser.

Og så er der de to sønner, som Niclas Larsen gerne vil være et godt eksempel for.

»Jeg ønsker, at mine børn får en far at se, der arbejder virkelig hårdt for sin drøm. Forhåbentlig kan det give noget til dem, når de vokser op,« siger kickbokseren.

I Europa vinder kickboksning frem, fortæller promotor ved lørdagens stævne, Hans Olesen. Holland er Europas mekka for kickboksning, men også i Danmark bliver sportsgrenen mere udbredt, og derfor er han både benovet og glad over, at Glory-eventet, der er verdens største kickboksning-event, vælger København til for andet år i træk. Og at han er valgt som lokal promoter og GLORY Ambassador.

Turneringen bliver vist på tv i 170 lande, herunder USA, som også har en stor kickboksning-scene. Det er fra USA, at kickboksning oprinder. Sporten er dog ikke lige så stor som kampsporten MMA - Mixed Martial Arts - der som navnet antyder er en blanding af flere forskellige kampsporter. Kickboksning er en af dem.

I kickboksning må udøverne sparke og slå modstanderen i hovedet, men det er ikke tilladt at bide eller nikke skaller. De må heller ikke bryde på gulvet. Til gengæld må knæene bruges alle andre steder end i skridtet, og knæene er netop Niclas Larsens varemærke.

Mange af hans knockouts er kommet på knæ. Han har nogle spidse knæ, der gør ondt at blive ramt af. Men lørdagens modstander fra Thailand forbereder sig helt sikkert på netop knæene, så Larsen er nødt til at være mere allround, forklarer han, og det bliver ikke noget problem.

»Jeg har noget godt i alle facetter. Min stilart er meget bevægelig. Det er lidt atypisk. Jeg forsøger at skabe nogle vinkler, der gør, at mine modstandere ikke ved, om de slag, der kommer, også er de hårde. Det skaber forhåbentlig noget forvirring,« siger Niclas Larsen.

Han er ikke den eneste dansker i eventet. Mohammed El-Mir er også med, dog i 65 kilo-klassen. Her møder han norske Simon Santana over tre runder á tre minutter, som er det, en typisk kickboksningkamp varer.