KØB PLUS!

Mistænkt for at opfinde død kæreste

Manti Te'o har påstået, at hans bedstemor og kæreste døde samme dag. Problemet er bare, at alle undersøgelser nu viser, at kæresten aldrig eksisterede.

En af amerikansk footballs største stjerner Manti Te'o er kommet i strid modvind i et forsøg på at vinde sympati fra omverdenen.

Den 12. september sidste år påstod collegeholdet Notre Dames største stjerne, at han inden for få timer havde mistet såvel sin bedstemor Annette Santiago og sin kæreste Lennay Kakura på bare 22 år.

Kæresten skulle være afgået ved døden på grund af kræft, og de to dødsfald gav ifølge amerikanske medier Manti Te'o en enorm support.

Medfølelsen blev ikke mindre fra omverdenen af, at Manti Te'o efterfølgende præsterede noget af det bedste, han nogensinde har vist på banen.

Men nu har mediet deadspin.com afsløret, at Manti Te'o såmænd har opfundet Lennay Kakura.

Ifølge deadspin.com findes der hverken fødsels- eller dødsattest på kæresten, og heller ikke på den skole, som hun skulle have gået på, Stanford, kender man til hende. Dermed peger alt i retning af, at Manti Te'o har opfundet Lennay Kakura på nettet.

Te'o har ikke tidligere korrigeret artikler om kæresteparrets møder, men nu, efter de mange historier om hans løgnhistorie, træder linebackeren frem.
    
- Det er utroligt flovt at tale om, men over en længere periode udviklede jeg et følelsesmæssigt forhold med en kvinde, jeg traf på nettet. At finde ud af, at jeg åbenbart er offer for en eller andens syge joke og gentagne løgne, var og er smertefuldt og pinligt for mig, siger Manti Te'o, der forventes at være blandt de mest populære spillere, når NFL-klubberne skal drafte spillere i april måned.

- Vi udviklede noget, som jeg oplevede som et autentisk forhold ved at kommunikere regelmæssigt på nettet og over telefonen. Hvis man skal tage noget videre fra denne lærdom, må det være, at jeg håber, at andre er mere forsigtige, når de involverer sig med folk på nettet. I hvert fald mere, end jeg har været, fortsætter Manti Te'o.

Over for deadspin.com har venner og slægtninge til Manti Te'os ven Ronaiah Tuiasosopo forklaret, at Tuiasosopo var den person, som opfandt Lennay Kakura. 

Ronaiah Tuiasosopo har dog ikke ønsket at udtale sig til nyhedsbureauet Assosiated Press, som har forsøgt at få en kommentar.    

De billeder, som er taget af Manti Te'o og den opdigtede kæreste i offentligheden, menes i virkeligheden at være en 22-årig kvinde fra Californien.