KØB PLUS!

Mere dansk guld på radaren

Rikke Møller Pedersen er storfavorit til EM-guld efter knusende semifinale-sejr

Torsdag indkasserede dansk svømning hele to medaljer ved kortbane-EM i franske Chartres. Fredagen ser bestemt ikke ud til at blive værre.

Brystsvømmeren Rikke Møller Pedersen ligner før aftenens finale en omvandrende guldmedalje. Den fynske svømmer tordnede i finalen med semifinalens bedste tid - med mere end to sekunder ned til nummer to må hun siges at være stærk medaljefavorit. Med mindre de andre piger i feltet svømmede med klorhistoriens største pokerfjæs, er Rikke Møller Pedersen et godt bud på Danmarks anden guldmedalje ved EM.

Senere i dag skal også Lotte Friis i vandet. Langdistancespecialisten svømmer finale på 800-meter-fri, hvor hun skal forsøge at revanchere sig efter skuffelsen ved OL i London. Her endte hun på en skuffende femteplads efter at have domineret distancen i de foregående fire år.

Lotte Friis er netop flyttet til Nice i Frankrig, hvor hun træner sammen med flere franske landsholdssvømmere. Det bliver spændende at se, hvad hun kan præstere i aftenens finale.

Også Chris Christensen og Viktor Bromer repræsenterer de danske farver. De to herresvømmere er klar til finalen i den klassiske disciplin, 400 m individuel medley.

Jeanette Ottesen Gray er også et godt bud på endnu en dansk medalje. Sammen med Pernille Blume er hun til start i kvindernes finale i prestige-disciplinen 100-meter-fri.

- Jeg er træt lige nu, for jeg prøver at komme i form for tiden og svømmer mere, end jeg har gjort de seneste tre måneder. Så jeg er lidt bekymret for finalen, men jeg tager den på rutinen og svømmer så godt, som jeg kan lige nu. Det vigtigste er at ramme formen, så jeg er klar til VM om et par uger, siger Jeanette Ottesen Gray til www.svoem.dk.