KØB PLUS!

Medaljeregn kan betale ny træner

De mange medaljer ved VM i svømning kan betyde, at Team Danmark vil forhøje støtten, så der kan blive råd til en god erstatning for træner Wildeboer.

Danmark blev fjerdebedste nation ved VM i svømning på kortbane i Istanbul med hele ti medaljer, og det kan vise sig at blive meget værd for Dansk Svømme Union (DSU).

Som bekendt mangler DSU en træner, fordi den nuværende - Paulus Wildeboer - har sagt op, og trænere af hans kaliber er sjældne og dyre.

Men det er der - muligvis - råd for.

- Hvis man skal tiltrække en stor, faglig kapacitet, så koster det nogle gange lidt ekstra. Og vi er indstillet på - sammen med svømmeunionen - at se på, om vi ikke kan skabe en god løsning for svømmerne, siger direktør i Team Danmark, Michael Andersen, til DRs hjemmeside.

- De resultater, som svømmerne har skabt, er helt unikke. Vi ligger altså og konkurrerer med store sportsnationer som USA, Kina, Frankrig og England, siger Michael Andersen.

I forvejen modtager DSU små syv millioner kr., og unionen er dermed et af de specialforbund, der modtager flest penge, men svømning er også på verdensplan en kæmpestor idrætsgren, som samtlige nationer satser på succes i.