KØB PLUS!

Mark O. Madsen: Hamrende ærgerligt med OL

På sin sports vegne er den danske bryder, Mark O. Madsen, fuld af ærgrelse ovenpå IOC's udmelding

- Jeg er hamrende ærgerlig for at være helt ærlig. Jeg synes i den grad, at det er en rigtig trist og ærgerlig udmelding.

Så klart lyder reaktionen fra den danske bryder tirsdag eftermiddag på dagen, hvor det er kommet frem, at den olympiske komité, IOC, overvejer at sløjfe brydning på OL-programmet til fordel for en anden sportsgren.

- Jeg sidder tilbage med en underlig smag i munden, og jeg er rigtig vemodig over det her. Nu hæfter jeg mig selvfølgelig ved, at det er en anbefaling, og at den endelige beslutning først ligger i september. Så jeg håber naturligvis, at der kan nå og ske nogle ting, der gør, at brydning kan få lov til at blive på det olympiske program, for det mener jeg i den grad, at sporten den fortjener, siger Mark O. Madsen, der er på vej på træningslejr, da sporten.dk fanger ham på telefonen.

IOC afgør i september i år, om brydning skal streges som en af de 26 sportsgrene, der er på programmet. Sker det, at brydning bliver erstattet af en anden sport, vil ændringen træde i kraft fra OL i 2020. Den 28-årige bryder har selv deltaget ved OL to gange og sandsynligheden for, at han er med i 2020 er meget lille. Ærgrelsen er dog alligevel stor.

- For mig kommer det ikke til at betyde det store, for jeg har i gåseøjne ét "godt" OL tilbage. Men på vegne af sporten og alle de nye talenter er jeg hamrende ærgerlig, siger Mark O. Madsen og fortsætter:

- Jeg har jo en kæmpe kærlighed til sporten, og jeg er forundret over, hvordan man er kommet frem til en beslutning om at pille brydning af et program, som brydning har været en del af siden de antikke lege blev oprettet. Der er så mange talenter, der rent ud sagt kæmper røven ud af bukserne for at overhovedet få lov til at forsøge at kvalificere sig til et OL. I en sport som brydning der er OL det absolut største, og OL betyder rigtig meget for brydning i Danmark og globalt.

Mark O. Madsen har deltaget ved OL i Beijing i 2008 og senest i London i 2012, hvor han nåede bronzekampen, som han dog tabte. Desuden har han vundet guld ved EM for juniorer samt VM-sølv og -bronze.