KØB PLUS!

Lynkineseren er tilbage

Supersvømmeren der rystede OL i London er tilbage i bassinet ved VM i Istanbul

Det 16-årige svømmefænomen Ye Shiwen er klar til VM-finalen i 400-m-medley onsdag aften. Onsdag morgen cruisede hun i finalen i tredjebedste tid efter den engelske europarekordholder Hannah Miley samt Katinka Hosszu fra Ungarn.

Det var Ye Shiwen, der rystede de Olympiske Lege, da hun vandt den samme distance på en fænomenal slutspurt. Før de afsluttende hundrede meter crawl lå hun næsten en kropslængde efter amerikaneren Elizabeth Beisel.

Det lykkedes Ye Shiwen at spurte forbi amerikaneren og slå hånden først i bassinet og vinde guldmedaljen. Det viste sig, at hun svømmede de sidste hundrede meter crawl hurtigere, end Ryan Lochte og Michael Phelps havde gjort i herrernes løb tidligere.

En præstation, der fik flere svømmetrænere til at mumle om doping og forbudte tricks. Ye Shiwen blev rutinemæssigt dopingtestet af arrangørerne, uden at finde noget. Den vilde slutspurt, og dermed også den voldsomme forbedring af hendes personlige rekord, blev senere forklaret med, at hun var vokset og havde forbedret sig meget, siden den blev sat.

Og nu er hun så atter klar til at svømme med om medaljer, når hun i aften klokken 20.15 hopper i bassinet i Istanbul.

Læs også: