KØB PLUS!

Lotte Friis vil have hævn

Den slagne OL-svømmer stopper ikke karrieren, før skuffelsen i London er vasket væk

Danmarks svømmende verdens- og europamester var tæt på at stoppe karrieren efter skuffelsen i OL-bassinet. Trods umenneskeligt megen træning gik alt galt for Lotte Friis i finalen, og hun endte som en chokerende nummer fem efter de 800-meter-fri.

I dagene efter løbet var hun tæt på at hænge badedragten i skabet.

- Jeg havde ingen motivation efter det løb, jeg følte mig ret sikker på, at jeg ikke ville fortsætte. Men gradvist kom lysten til at bevise, at jeg er bedre end den femteplads, siger Lotte Friis.

Den 24-årige svømmer har været dominerende på kvindernes længste OL-distance, 800-meter-fri, siden hun vandt sit første verdensmesterskab i 2009. Derfor troede alle, at OL-finalen i London for knap to uger siden ville blive en duel mellem hende og Rebecca Adlington.

Det skete som bekendt ikke. Den amerikanske mirakel-teenager Kate Ledecky strøg gennem bassinet med torpedofart og sprængte et overrasket felt i stumper og stykker. Amerikaneren var kun få hundreddele fra at sætte ny verdensrekord, da hun vandt den medalje, Lotte Friis havde drømt om i fire år.

Danskeren gik helt ned i finalen, og slog hånden i kanten som nummer fem.

- Alt det, der kunne gå galt, gik galt i den finale. Vi havde forberedt os på stort set alt. Jeg var forberedt på alt. Bortset fra det, der skete, forklarer Lotte Friis om opladningen til finalen, hvor landstræner Paulus Wildeboer stod på sidelinjen.

- Vores taktiske setup krøllede helt sammen, og jeg tror det var derfor, jeg reagerede som jeg gjorde, siger Lotte Friis.

Efter den værste skuffelse har lagt sig, er den danske distancesvømmer nu klar til at tage revanche.

- Jeg har allerede lyst til at tage hul på træningen nu. Faktisk har jeg tænkt mig at begynde på træningen før tid, lyder det fra Friis, der ellers havde planlagt ferie til langt ind i september.

Den bliver nu forkortet til fordel for en tidlig træningsstart.

- Jeg vil gerne vise de andre piger, at det ikke var den rigtige Lotte Friis, de svømmede mod i det bassin. De sidste 50-100 meter var det slet ikke mig. Det var ikke en Lotte-Friis-spurt. Da jeg så, at guldmedaljen var væk, var det som om, jeg syntes det hele var ligegyldigt og bare slukkede mentalt, beskriver hun.

Nu planlægger hun sin hævn, der er skemalagt til næste sommers verdensmesterskaber i Barcelona.

- Jeg tror ikke, jeg stiller op til konkurrencer før det. Jeg kunne godt tænke mig at gøre en slags comeback til VM, hvor jeg så stiller op i kanonform og sætter tingene på plads. Det var ikke den rigtige Lotte, de så til OL.

Lotte Friis er netop nu rejst på ferie til USA. Efter hun kommer hjem begynder arbejdet på hævnen.