Lotte Friis raser over dumme medier

Den danske svømmestjerne er utilfreds med dækningen af VM-finalen torsdag aften

Svømmedarlingen Lotte Friis er bedst kendt for sit smil og gode humør. Men tag ikke fejl. Den nybagte VM-sølvvinder kan godt vise tænder, hvis der er noget, der går hende på.

Fredag morgen langede hun på via Twitter ud efter danske mediers dækning af svømmerens VM-finale, hvor hun torsdag aften vandt sølv på 800 meter fri.

- Fraværet af viden om svømning i de danske medier er så stort, så det gør helt ondt, skrev hun på sin profil på det sociale medie.

Grunden til svømmerens vrede var angiveligt en fejlagtig konklusion i en artikel, der fremstillede hendes VM-sølv som skuffende.

- Ifølge danske medier vandt jeg en skuffende sølvmedalje fordi min tid fra semifinalerne var seks sekunder hurtigere, og den kunne have givet mig guldet, skrev hun på Twitter.

Sporten.dk har endnu ikke været i kontakt med Lotte Friis, idet hun fredag morgen atter hopper i bassinet for at svømme indledende løb i 400 meter fri. Men forklaringen på svømmerens indignation skal formentlig findes i, at hun slet ikke svømmede en semifinale til VM i Istanbul.

Ved den slags stævner svømmer de hurtigste langdistancesvømmere slet ikke semifinale, men går direkte i finalen ud fra en kvalifikationstid, der er blevet svømmet op til VM. Her gik Lotte Friis direkte videre til 800-m-fri finalen ved VM ud fra sin personlige rekord på 8.04,77, som hun svømmede for knap et år siden ved et stævne i USA.

Derfor har følgende ordlyd i artiklen tændt op under vreden fra Lotte Friis.

- Hvis Lotte Friis havde levet op til sin tid i semifinalen, så var det hende, der havde sikret sig VM-titlen. Derfor kan sølvet godt betegnes som en skuffelse.

Det gør det nok heller ikke bedre, at Lotte Friis siden OL-skuffelsen har tvivlet meget på sig selv, og derfor var kisteglad for blot at komme mellem de tre første.

- Efter skuffelsen ved OL var jeg jo begyndt at tvivle på mig selv. Men Paulus (Landstræner, red.) hjalp mig over det og sagde, at jeg bare skulle fokusere på at få en medalje og ikke på hvilken karat, sagde hun efter finalen til TV 2 Sporten.

Fredag morgen var brystsvømmeren Rikke Møller Pedersen i vandet. Hun svømmede sig i semifinalen i 100 meter bryst i næstbedste tid, kun fire hundrededele efter den olympiske guldvinder på distancen, Ruta Meilityte fra Litauen.

Læs også: