KØB PLUS!

Lotte Friis i bootcamp

Landstræneren sender elite-svømmerne i kamp kort efter udmarvende træningslejr.

Der findes ingen kære mor på svømmelandsholdet. Landstræneren sender Lotte Friis, Jeanette Ottesen og de andre svømmestjerner i vandet til hårde konkurrencer i weekenden. Kun få timer efter en lang og udmarvende højdetræningslejr.

Det strenge program er en del af landstræner Paulus Wildeboers filosofi. En svømmeopskrift, der skal gøre danskerne til stjerner.

- Tanken bag det er, at vi skal lære at svømme så hurtigt som muligt og så tæt på vores personlige rekorder på trods af træthed og tunge arme efter hård træning, jetlag og modstand i det hele taget, siger Lotte Friis i telefonen fra Berlin, hvor en afdeling af verdensforbundets World Cup bliver svømmet i weekenden.

- Det er for at vise os, at det ikke altid er nemt, og at vi skal kæmpe hårdt. Selv om man ikke kan lave ny personlig rekord i hvert løb, så er det et spørgsmål om at prøve, forklarer Lotte Friis.
Når det første startskud lyder i Tysklands hovedstad, er det kun få timer siden, danskerne forlod træningslejren i USA. 

Her har de bedste danske svømmere de seneste fire uger slidt i bassinet på højdetræningslejr.
 
Træning i højdernes tynde luft er specielt hård, men styrker svømmernes iltoptagelse.

På grund af de foregående fire ugers hårde slid, forventer Lotte Friis ikke revolutioner i bassinet i Tyskland.

- Det bliver da spændende at se, hvad vi kan, men også rigtig hårdt. Vi er alle sammen jetlaggede og trætte, og jeg tror, vi sov 12 timer i nat. Det bliver lidt af en gyser at se, hvor godt vi kan svømme under de omstændigheder, siger Lotte Friis.

Landstræner Paulus Wildeboer vil gerne have sine svømmere i vandet for at konkurrere mod de bedste.

- Efter et flot VM for cirka tre måneder siden, er det nu vigtigt, at svømmerne atter konkurrerer på højt niveau ved et stærkt internationalt stævne, lyder det fra Wildeboer i en pressemeddelelse.

Landstræneren er klar til at ofre gode resultater i weekenden for endnu bedre på lang sigt.

- Flere af de bedste danske svømmere vil prøve nogle langsigtede løbsstrategier af, hvilket godt kan påvirke resultatet på kort sigt, siger Wildeboer.

Det samlede danske hold til World Cup’en i Berlin består af 15 svømmere, med Lotte Friis og Jeanette Ottesen som de største stjerner.