KØB PLUS!

Landsholdsrytter død

En af Danmarks bedste springryttere er her ikke mere. For knap en uge siden sov Camilla Moos Enemark stille ind.

En af Danmarks bedste springryttere er her ikke mere. For knap en uge siden sov Camilla Moos Enemark stille ind.

Landsholdsrytteren blev kun 31 år gammel, inden en kræftsvulst satte en stopper for en lovende karriere.

- Der er ingen tvivl om, at hun var en af vores allerbedste og mest stabile ryttere. Hun var et forbillede for mange af talenterne og samtidig rygraden på landsholdet, siger generalsekretær i Dansk Rideforbund, Jens-Erik Majlund.

Camilla Moos Enemark deltog i efteråret i EM, hvor hun blev mesterskabernes bedste, danske springrytter med en 33.-plads. Kort forinden havde hun gennemgået en krævende kemobehandling.

Landsholdet, der blandt andre tæller Tina Lund, står nu overfor en stor serie af stævner uden sit naturlige omdrejningspunkt.

- Hun var et gennemprofessionelt, men også et gennemsympatisk menneske. På landsholdet bidrog hun med en ekstremt høj moral og en stor fightervilje, siger Jens-Erik Majlund, der om kun to uger sender det resterende springlandshold ud på ’Promotional League’-sæsonen.

- Der kommer vi til at mangle hende.

Promotional League er en serie af fem store stævner i Europa, der også gæster Bernstorffsparken i København. Her planlægger Dansk Rideforbund at markere den talentfylde rytters bortgang med en ceremoni.

Camilla Moos Enemark var gift med springrytter Peter Enemark, og sammen drev de en professionel træningsstald ved Næstved.