KØB PLUS!

Kræftsyg Borre: Det er en led sygdom

Claus Borre kæmper mod en kræftsygdom i ryggen, som blev opdaget ved et tilfælde.

67-årige Claus Borre fortæller nu om sin kamp mod kræften.

Den erfarne sportsjournalist fik tidligere i år konstateret celleforandringer i ryggen, og i påsken gennemgik han en større operation på Rigshospitalet i København.

- Det er en led sygdom, konstaterer Claus Borre overfor Ekstra Bladet.

Det var et rent tilfælde, at den alvorlige sygdom blev opdaget. Claus Borre døjede med smerter i ryggen og opsøgte derfor sin læge. Herfra gik turen til en fysioterapeut, inden han fik den triste besked. Smerterne i ryggen skyldes celleforandringer.
 
- Jeg tager det, som det er. Det er jo, som det er med kræft. Det kan gå begge veje. Det er som at være i en hård sø. Den ene dag er jeg høj optimist, og dagen efter er jeg nede i en bølgedal igen. Jeg er virkelig ked af, at det skulle ramme mig, men det er alle kræftpatienter selvfølgelig, siger Claus Borre om sine muligheder for at overleve den alvorlige sygdom.

Den 67-årige sportsjournalist er efter operationen begyndt at modtage kemoterapi, men lægerne kan ikke love ham noget, selvom de siger, at der er gode helbredelsesmuligheder.

Claus Borre har en lang karriere på DR Sporten bag sig, hvor han fra 1977 blandt andet serverede sportsnyheder for danskerne. Jobbet på DR forlod han i 2005, hvor han overtog jobbet som direktør i fodboldklubben B93.

Claus Borre er nu ansat på TV2 SPORT, hvor han fortsat passer jobbet i det omfang som sygdommen tillader. 

- Dette kommer naturligvis som et stort chok for os alle, og jeg er enormt ked af det på både Claus og hans families vegne. Claus har været fast mand på TV 2 SPORTs boksetransmissioner siden kanalens start for fem år siden, og det fortsætter han med i det omfang, sygdommen tillader det. Vi er utroligt glade for, at han stadig har lyst til at stå til rådighed for seerne med sin enorme viden og ekspertise, lød det fra sportschef for TV2 SPORT Lene Ugilt Hansen kort efter sygdommen var blevet offentlig kendt.

På hjemmefronten er Claus Borre gift og far til fire, hvoraf to af børnene stadig bor hjemme.