KØB PLUS!

Isner sejrede i rekordernes kamp

Serve-esser og udholdenhed var med til at sikre John Isner sejren i historiens længste tenniskamp, da amerikaneren slog Nicholas Mahut med 70-68 i femte sæt.

Roger Federer, Rafael Nadal og Andy Murray plejer at være de mandlige tennisspillere, der påkalder sig størst opmærksomhed ved Wimbledon. Men sådan har det ikke været de seneste to dage ved den engelske grand slam-turnering.

John Isner og Nicholas Mahut har med deres rekordkamp sat tennisanlægget syd for London på den anden ende. De to spillere brugte onsdag og torsdag 11 timer og 5 minutter, inden Isner sikrede sig adgang til anden runde.

Onsdag blev kampen afbrudt, efter at begge spillere havde vundet 59 partier i femte og afgørende sæt. Trætte og udmattede fik de lov til at gå i seng efter en dag med masser af serve-esser og dårlige returneringer.

Torsdag vågnede de to ellers ukendte spillere op som verdenskendte stjerner for at afgøre sagen. Føljetonen endte, da Isner efter en time og fem minutter vandt femte sæt, som sluttede 70-68. Bagefter havde han ikke trang til den store sejrsfest.

- Jeg tror bare, at jeg skal have mig noget take out-mad og en massage. Bagefter skal jeg sove så meget som muligt, sagde John Isner.

- Det er stort at have skrevet tennishistorie. Det er noget, som jeg vil dele med Nicholas Mahut for altid. Inden kampen tror jeg aldrig, at vi havde talt sammen, men det her vil vi dele, når vi mødes i fremtiden, forklarede Isner.

Allerede fra morgenstunden stimlede tilskuerne sammen omkring bane 18 for at sikre sig et glimt af rekordkampen. Med 112 serve-esser tog Isner rekorden for flest esser i en kamp. På den liste er Mahut nu nummer to med 103 esser. Ivo Karlovic er droppet til tredjepladsen med sine 78 esser.

Legenden John McEnroe ville allerede onsdag aften have Wimbledon til at ære de to spillere med en plads på centre court uden, at han fik sin vilje. McEnroe, der er kommentator for engelsk tv, kunne ikke lade være med at grine af det, der lignende et uendeligt opgør.

- Det er direkte usundt at spille så lang tid. Jeg sad ved siden af Johns Isners mor onsdag, og hun var ved at få et hjerteanfald. Vinderen risikerer at skulle spille seks kampe mere. Det kan ikke være sundt, sagde John McEnroe.

Hvis Isner ellers har kræfterne i behold, venter hollandske Thiemo De Bakker i næste runde.

Den hidtil længste kamp i tennishistorien blev spillet i 2004. Dengang brugte Fabrice Santoro seks timer og 33 minutter på at slå Arnaud Clement i første runde af French Open.

/ritzau/