Horsens IC vandt den femte finale med 37 point og mangler nu kun en sejr for at genvinde DM i basketball.

Horsens: Horsens IC er blot en sejr fra at genvinde det danske mesterskab i basketball. Mandag vandt holdet på hjemmebane den femte kamp i DM-finaleserien over Bakken Bears med 101-64.

Dermed fører Horsens 3-2 i serien, der spilles bedst af syv kampe. Med andre ord har Horsens to matchbolde til at afgøre det. Og en eventuel syvende finalekamp spilles oven i købet på Horsens' hjemmebane.

Mandag kom Horsens kvikt ud af starthullerne, mens Bakken Bears slet ikke virkede klar. Mere end tre minutter skulle der gå, inden aarhusianerne kom på tavlen, og forinden havde Horsens bragt sig foran 8-0.

Føringen voksede støt gennem de første to perioder, og en overgang førte Horsens med hele 20 point ved stillingen 46-26.

Bakken Bears' træner, Israel Martín, var aldeles rasende i en timeout i anden periode, og opsangen lod til at virke i de sidste minutter, hvor Bakken reducerede til pausestillingen 35-50.

Men udeholdet lod ikke til at tro på comebacket. Horsens var altdominerende i tredje periode, så der nærmest var tale om en ydmygelse. Kort inden sidste periode lød føringen på hele 79-46.

Den blev udbygget yderligere i slutfasen, så Horsens vandt med 37 overskydende point.

Den sjette finale i serien spilles på torsdag, hvor Bakken Bears altså har kniven for struben på hjemmebane.