På et kontor på anden sal i Klosterstræde i hjertet af København fødtes idéen til Serena Williams' besøg i Danmark.

På nostalgivæggene hænger billeder af navne som Muhammad Ali, Eddy Merckx, Björn Borg, Lester Piggott, Garri Kasparov, Alex Ferguson og en stjerneparade af de største danske sportspersonligheder. Om det så er på toilettet, hænger stjernerne i glas og ramme.

I mere end 40 år har manden bag f-reklame, Ole M. Frederiksen, 72, arbejdet med sport, marketing og events, og tennisarrangementet Energi Danmark Championsbattle onsdag i Herning med verdens nr. 1, Serena Williams, og Ana Ivanovic føjer sig smukt til perlerækken af store sportsbegivenheder, han har været med til at arrangere.

Ole M. Frederiksen overlod for ti år siden titlen som administrerende direktør til sønnen Mads H. Frederiksen. Nu kalder han sig bestyrelsesformand, men har stadig sin daglige gang i Klosterstræde og sin plads i hjørnekontoret.

- Jeg føler, jeg er meget privilegeret. Jeg arbejder med en sportsverden, som jeg elsker, siger han.

Således arbejder far og søn tæt sammen med Peter Schmeichel, Michael Laudrup, Brian Laudrup, Morten Olsen, Kasper Schmeichel, Michael Maze, Thorbjørn Olesen og Lotte Friis og varetager deres interesser.

Ole M. Frederiksen fortæller her om nogle af de stjerner, han har mødt gennem 40 år.

 

Mogens Palle: - Ingen køber billet for at se dig


Jeg er født på Nørrebro, voksede op på Bispebjerg og er udlært pølsemager. Jeg blev ven med Ole Ritter i 60'erne. Han var den første, jeg hjalp.

I Nordvestkvarteret, hvor jeg boede, handlede det om fodbold, cykling og boksning. Jeg startede i slutningen af 60'erne med at lave annoncer til Mogens Palles programmer, og det blev starten på et langt og tæt samarbejde. Mogens er den, jeg har arbejdet mest med.

Det var på den tid, Tom Bogs kom frem. Jeg tvivler på, at nogen af dagens danske stjerner er mere populær, end Tom Bogs var dengang.

Mogens Palle lærte mig meget uden at blande sig i mit arbejde. Én ting var ydmyghed. "Husk, Ole," sagde han, "der er ingen, der køber billet for at se dig."

I 1979 fik jeg en henvendelse fra IMG og gik til Mogens Palle og spurgte, om det var noget, vi skulle lave sammen. Vi kunne få Muhammad Ali til at bokse opvisning i Danmark. Vi blev enige om at forsøge, hvis vi kunne få prisen sat lidt ned.

På den måde kom Muhammad Ali til Randers i forbindelse med et stævne med bl.a. Ayub Kalule og Hans Henrik Palm.


Kasparov glemmer ikke Preben Elkjær


Selv om jeg har et skakspil stående derhjemme og kender lidt til reglerne, spiller jeg ikke. En dag fik jeg en bog, som var skrevet af verdensmesteren Garri Kasparov. Jeg læste i den hele natten. Han er det mest fantastiske menneske, jeg nogensinde har læst om. Ham ville jeg lave et arrangement med i Danmark.

Sådan opstod idéen til det, der blev til en match over to partier mod Curt Hansen i Riddersalen på Valdemar Slot på Tåsinge i 1990.

Jeg hentede Garri Kasparov og hans kone i lufthavnen, og på vej til Hotel d'Angleterre, hvor de skulle bo den første nat, snakkede vi om fodbold.

Kasparov nævnte samtlige spillere fra målmand til venstre wing i Sepp Pionteks startopstilling i den første kamp ved VM i Mexico i 1986 mod Skotland. Han kunne fortælle alt om det enlige mål, der blev scoret af Preben Elkjær, og om Søren Lerby med strømperne nede om anklerne.

Nu har Garri Kasparov trukket sig tilbage fra verdensscenen i skak og slås for at sætte Putin og Kreml skakmat. Jeg beundrer ham og drømmer om at hente ham til Danmark igen.


Lester Piggott var vild med Björn Borg


Fodbold-EM i 1992. Jeg var konsulent for DBUs sponsor, Danske Mejerier. Manchester United med Peter Schmeichel i Parken i 1998. Tour de France. I fem-seks år var jeg personlig manager for Bjarne Riis. Hans sejr i 1996 var helt vild. For at nævne store oplevelser i flæng.

Men jeg vil også nævne, da Lester Piggott kom til Scandinavian Open Championchip på Klampenborg Galopbane i 1977 og 1978.

Jeg tog til England for at lave aftalen med ham, og den legendariske jockey vandt på Klampenborg på henholdsvis Trainer's Seat og Pollerton.

Verdens bedste jockey var stor fan af Björn Borg, og under Wimbledon inviterede jeg ham og hans kone ud til en af Björns kampe.


12-årige Caroline og verdensstjernen


I 2002 lavede jeg det første tennisarrangement i Parken sammen med Don Ø, Venus Williams mod Daniela Hantuchova.

Da Venus Williams trænede i Farum, kom en 12-årig Caroline Wozniacki hen til mig og spurgte, om hun måtte spille med Venus. "Gå over og spørg hende," sagde jeg til Caroline. Og det gjorde hun.

Jo, Venus ville gerne træne med hende, og Caroline fortalte hende, at hun vil være verdens bedste tennisspiller.

Jeg startede så småt med tennis med en turnering i KB Hallen i 1974, Brown Label, med bl.a. Ken Rosewall og Arthur Ashe. Der kom ikke et øje. To år senere arrangerede jeg en kamp i Brøndby- Hallen med en ung spiller med langt hår, pandebånd og dobbelt baghånd, Björn Borg, og rumæneren Ilie Nastase. Der var udsolgt.

En af bolddrengene var 12-årige Lars Ulrich, som i dag hamrer løs på trommerne i Metallica.

Jeg var taget til Stockholm sammen med Kurt Nielsen og lavede aftalen med Björn Borg, som få måneder senere vandt den første af sine fem Wimbledon-titler.

Björn Borg var en topatlet. Han kunne være nået til tops i en hvilken som helst sport.

 


Alex Ferguson vild med fodbold, galop og vin


Jeg havde lærte Sir Alex Ferguson at kende gennem Peter Schmeichel. I 2010 lavede vi et arrangement i Operaen med titlen "History of Legends" med Alex Ferguson, Peter Schmeichel og Frank Arnesen. De fortalte om deres karriere, motivation og vindermentalitet.

Alex Ferguson havde været manager for en af verdens største klubber i en menneskealder og delte ud af sine erfaringer og anektoter. Han er en spændende mand med en utrolig power, og jeg har senere mødt ham flere gange.

I Manchester United var der ingen spiller, der var større end klubben og Alex Ferguson. Det skulle han nok sørge for. Og så er han vild med galop og vin. Det er hans store passioner ved siden af fodbolden.


Björn Borg var ulykkelig, da KB Hallen brændte


Legends Live med stjerner som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander, John McEnroe, Boris Becker, Henri Leconte og Jimmy Connors har altid haft en stor plads i mit hjerte.

Min kone, Pernille, og jeg talte under Wimbledon med Björn og hans kone og sagde, at vi gerne ville give ham et flot afskedsstævne i Danmark. Få har betydet så meget for dansk tennis som Björn. I 2008 spillede han afskedskamp i Danmark i den sidste Legends Live i KB Hallen.

Björn Borg og Stefan Edberg var meget kede af det, da KB Hallen brændte. De elskede den hal, hvor de har haft så mange gode oplevelser.

Jeg arbejdede i mange år med Copenhagen Open, som fra 1991 til lukningen i 2003 var en ATP- turnering. Jeg var blevet hyret af Søren Hjorth, KB.

I 2000 husker jeg en ganske ung fyr, Roger Federer. Det var en af hans første ATP-turneringer, og han nåede semifinalen mod Magnus Larsson. Man må sige, at han har klaret sig ganske godt.


Eddy Merckx og Thomas Bjørn er noget specielt


Jeg elsker folk, der kan noget helt specielt. Som Eddy Merckx og Thomas Bjørn.

Eddy Merckx vandt Tour de France og Giro d'Italia fem gange og var verdensmester på landevej tre gange. Den største cykelrytter af alle og et menneske med en kolossal udstråling. Jeg hentede ham op til to gadeløb i København og et løb på Ordrupbanen med Ole Ritter.

Sidste år lavede Mads og jeg et golfarrangement med kongen Thomas Bjørn og kronprinsen Thorbjørn Olesen på Helsingør Golf klub. De spillede sammen med henholdsvis Robbie Fowler og Peter Schmeichel. Team Liverpool versus Team Manchester United.

Vi kunne godt tænke os at lave flere golfarrangementer. Thomas Bjørn er en fantastisk personlighed og vores største golfspiller gennem tiderne. Thorbjørn Olesen er fremtidens mand.