KØB PLUS!

Her er BT Guld-kandidaterne

Se hvilke danske sportsnavne, der er nomineret til at modtage BTs guld for sportsåret 2012. Vinderen vil blive afsløret ved DRs store Sport 2012 Show i Boxen i Herning 5. januar.

Mads Rasmussen og Rasmus Quist
De to roere var favoritter til guldet i 2008, hvor det blev til bronze, men var højest outsidere i sommer. Og i en forrygende slutspurt kneb danskerne sig foran hjemmefavoritterne Zac Purchase og Mark Hunter og sikrede det første danske OL-guld ved 2012-legene.

Lasse Norman Hansen
Der var ikke mange uden for banesporten, som kendte navnet Lasse Norman Hansen inden OL. Men i løbet af de to dage, omnium-konkurrencen varede, blev han pludselig landskendt. Trods styrt undervejs viste den unge fynbo imponerende coolness, da han vandt den mest overraskende danske medalje - og endda af guld.

Jonas Høgh-Christensen
Den danske sejler i finnjolle kæmpede en hård og indædt guldkamp mod engelske Ben Ainslee ud for kysten i Weymouth. Det blev til sølv, hvilket i sig selv var dybt imponerende, eftersom Jonas Høegh-Christensen først genoptog sin karriere op til OL.

Mathias Boe og Carsten Mogensen
Der var store forventninger til Mathias Boe og Carsten Mogensen inden OL - de førte på verdensranglisten og vandt All England året før - og i en hårdt besat herredouble kæmpede de sig helt frem til finalen efter en sindssygt spændende semifinale. I finalen var kræfterne sluppet op og det topseedede kinesiske par vandt i to sæt.


Anders Golding

Anders Golding stod for den første danske medalje ved OL i London, da han vandt sølv i skeet-skydning. Den rolige nordjyde var ikke meget for at sætte ord på sin egen præstation, men viste undervejs stor rolighed, selv om der ikke var noget at stille op mod amerikanske Vincent Hancock.

Fie Udby Erichsen
Roeren fra Hobro vandt en overraskende sølvmedalje ved OL. I en finale, der var domineret af tjekkiske Knapkova, formåede Fie Udby Erichsen lige akkurat at holde australieren Kim Crow bag sig og kunne dermed understrege, at hendes overlegne sejr i semifinalen på ingen måde var tilfældig.

Frederik Løchte
Den første danske Wimbledon-sejr nogensinde. Det er en forrygende skalp at kunne sætte på sit cv, og det var, hvad Frederik Løchte gjorde i sommeren 2012. Et wildcard til herredouble med Jonathan Marray var adgangen og herfra strøg de hele vejen. Og englænderne elskede historien om, at han var barnebarn af Kurt Nielsen, finalist i single i 1953 og 1955.

Herrelandsholdet i håndbold for EM-guld
Ulrik Wilbeks tropper var alt andet end forrygende i gruppespillet ved EM i Serbien. To af tre kampe blev tabt, og det lignede en alt for tidlig exit. Men i mellemrunden fandt landsholdet storspillet frem og nøglekampen var semifinalesejren over Kroatien. Serbien var løbet tør for kræfter i finalen og endnu en guldmedalje kunne lægges til samlingen.

Landsholdet i speedway
Landstræner Anders Secher satsede med vilje på unge og uprøvede i kombination med gamle og garvede, da VM skulle afgøres i svenske Målilla. Hurtigt viste det sig, at Danmark og Australien skulle kæmpe om guldet, og Michael Jepsen Jensen viste stor modenhed, da han i næstsidste heat bragte Danmark i guldposition.

Mikkel Hansen
2012 var også året, hvor Mikkel Hansen blev kåret som verdens bedste spiller. Det er World Handball Magazine, der uddeler prisen, og det var første gang nogensinde en dansk spiller løb med æren. Mikkel Hansen er igen nomineret i den prestigefulde afstemning.