KØB PLUS!

Hardhitter og OL-trumf

Nichlas Hardt er tilbage på toppen efter et frygteligt efterår

Det så sort ud for Nichlas Hardt i efteråret med to lange pauser på grund af knæskader, men nu er Jokerits danske stjerne tilbage på toppen og et trumfkort i OL-kampen.

- Vi ved, at vi har kapacitet til at kvalificere os til OL, men vi skal jo også vise det, siger han efter træningen i SE Arena. 

- Jeg tror på chancen, men skal vi vinde, skal det hele spille sammen og gå op i en højere enhed. Det bliver en barsk turnering med tre cup-kampe.

Den 24-årige hardhitter spiller i kæde med playmakeren fra Hamburg Freezers, Julian Jakobsen, og AIK Stockholms stjerneskud, 19-årige Nicklas Jensen. Den har fungeret godt under træning, og det vil ikke overraske, hvis unge, superfarlige Nicklas Jensen bliver turneringens danske topscorer.

- Lykkes det for os at komme til OL, er det stort. En kæmpedrøm. Man kan mærke, at alle brænder for det og vil give alt. Det gælder om at være klar fra første sekund. Hvem siger, at vi får sådan en chance igen. Og så på hjemmebane, siger Nichlas Hardt.

- Man kan godt mærke, at der er pres på os, men det største pres er dét, vi selv lægger.

Den fysisk stærke fighter skiftede i 2011 fra Malmö Redhawks til Jokerit i SM-liigaen og har også kontrakt for næste år med Helsingfors-klubben.

Malmø-backen Stefan Lassen skal for første gang spille sammen med sin lillebror, Herning-wingen Lasse Lassen, i en stor turnering. 

- Det er en drøm for os. Det har vi glædet os til i flere år. Kan vi vinde turneringen i Vojens, er det prikken over i'et, siger Stefan Lassen.

- Vi får tre cup-kampe, som vi skal vinde. Det er meget begrænset, hvad vi kender til Ukraine. Slovenien er gået frem de seneste år, og Hviderusland er et teknisk dygtigt og disciplineret hold, som vi har mødt mange gange. Det ligger i luften, at kampen mod Hviderusland på søndag bliver afgørende, men man skal ikke tage noget for givet. Der kan ske flere overraskende ting undervejs.

Læs også: