Landstræner Lars Uhres kontrakt med Badminton Danmark udløber til nytår. Parterne har endnu ikke sat sig til forhandlingsbordet, selvom den fremtidige træner-konstellation snart meldes ud

Der er gang i kulissesnakken om landstræner Lars Uhres fremtid i Badminton Danmark i øjeblikket.

For selvom han i løbet af sommeren har stået bag herrelandsholdets første triumf nogensinde i Thomas Cup-turneringen samt sølv- og bronzemedaljerne til damedoublen Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen og herresinglen Viktor Axelsen ved OL i Rio de Janeiro, er meldingerne fra de berørte parter temmelig uklare.

»Jeg vil hverken be- eller afkræfte noget i den snak, der åbenbart går om Lars Uhre,« siger Badminton Danmarks formand, René Toft, og tilføjer:

»12. september melder vi ud, hvordan landstræner-teamet kommer til at se ud de kommende fire år.«

44-årige Lars Uhre er heller ikke videre snakkesalig, men fortæller dog, at han ikke ved, hvordan hans trænerfremtid kommer til at se ud.

»Faktisk har jeg ikke særlig megen lyst til at kommentere spørgsmålet offentligt. Jeg synes, at det mest korrekte er, at vi i badmintonforbundet holder det for os selv og først melder noget ud, når der foreligger en afgørelse. Men det er korrekt, at min nuværende kontrakt udløber til nytår, og at jeg skal have en snak med sportschefen (Finn Trærup-Hansen, red.),« siger Lars Uhre.

Svært at nå

Imidlertid kan denne forhandling blive svær at gennemføre inden Badminton Danmarks udmelding, eftersom Finn Trærup-Hansen de næste to uger holder ferie. Det har derfor heller ikke været muligt at få en kommentarfra Trærup-Hansen på problematikken.

Lars Uhre har de seneste 10 år været ansat i Badminton Danmark:

Fra 2006 og fire år frem var han centertræner, hvorefter han blev forfremmet til landstræner.

Set fra et resultatmæssigt synspunkt har Lars Uhre været en stor succes med masser af danske badmintonmedaljer i OL-, VM- og EM-turneringer.

Men hans forhold til en række af de danske topspillere – Mathias Boe, Carsten Mogensen, Joachim Fischer, Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen – var en periode sidste år ikke det allerbedste, da de fandt ud af, at Lars Uhre i den meget omtalte ’kagekonflikt’ sammen med den daværende assisterende landstræner, Jesper Larsen, havde været med til at få en sponsoraftale med småkageproducenten Danisa i hus og selv fik procenter af aftalens værdi.

Konflikt efter sponsoraftale

Det var netop den aftale, der fik konflikten til at blusse op, da den var i strid med spillernes individuelle sponsoraftaler med Danisas konkurrent, Kelsen Group. Dobbeltrollen skabte splid, og ifølge BTs oplysninger ramte tilliden et nulpunkt, da spillerne følte sig forrådt på grund af forbundets ageren.

»Det er vigtigt, at vi får sammensat et stærkt landstrænerteam. Lige nu føler jeg, at der er ro på. De gode resultater er jo stærkt medvirkende til, at det økonomiske fundament under vores elite er i orden,« siger René Toft.

På årsbasis investerer Badminton Danmark selv omkring tre mio. kroner i sine elitespillere, mens der kommer omkring syv mio. kroner fra Team Danmark.

»I løbet af efteråret sætter vi os sammen med Team Danmark for at lave en master-plan frem mod OL 2020 i Tokyo. Jeg vurderer, at vi vil blive lyttet fornuftigt til, fordi vi turnering efter turnering leverer varen. Lad mig understrege at vi er meget tilfredse med alle i såvel spillertrup som landstrænerteam,« siger René Toft.

I øjeblikket består Badminton Danmarks landstrænerteam af Lars Uhre samt assistenterne Kenneth Jonassen og Thomas Stavngaard.

»Planen er, at det fremadrettet kommer til at bestå af fire personer,« siger René Toft.

Ender det med, at Lars Uhre ikke får sin kontrakt med Badminton Danmark forlænget, vil han næppe blive arbejdsløs. Trænere med hans erfaring og resultater er eftertragtede i både ind- og udland.