KØB PLUS!

Hævntørstig Friis: Det er MIN medalje

Lotte Friis håber på VM-revanche mod teenagesensationen fra OL

Hvis amerikanske Katie Ledecky er, som teenagere er flest, så er hun lidt bange nu.

En ni år ældre rival har nemlig set sig gal på hende og vil have hævn. Heldigvis for amerikaneren handler det om svømning, og hævnen bliver ikke taget i skolegården i den lokale high school.

Katie Ledecky var hende, der vandt den OL-finale, Lotte Friis havde drømt om at vinde sidste sommer. Nu forbereder danskeren sig på at gøre regnskabet op i bassinet ved sommerens VM i Barcelona.

- Det kunne være spændende at få revanche mod hende. Jeg vil gerne bevise, at jeg er bedre end det, hun så i London. Jeg er sikker på, at jeg godt kunne have svømmet meget hurtigere, siger Lotte Friis, der netop er rejst hjem til træningsbanen i franske Nice.

Sommerens OL-finale blev langt fra det triumftog, som Lotte Friis havde drømt om på forhånd.

Da startskuddet lød, tog den 15-årige amerikaner fusen på favoritterne. Hun så sig ikke tilbage og svømmede en sensationel guldmedalje hjem på 800-m-fri. En distance, som Lotte Friis havde domineret, siden hun blev verdensmester i 2009.

I stedet for en plads på podiet måtte den ni år ældre rival nøjes med en femteplads efter at have opgivet at slås om de sekundære placeringer på de sidste 100 meter.

- Man kan altid begynde med ’hvis og hvis’. Men jeg vil gerne pointere over for hende, at det var en engangsforestilling, det der skete. At det er min medalje, hun har til låns, lyder det fra Lotte Friis.

Hvis alt går som forventet, får hun sin revanche mod amerikaneren til VM i Barcelona, der begynder sidst i juli.

- Det næste halve år kommer for mig til at handle om træning, træning og atter træning. Jeg skal tilbage i form. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg og mange af de andre har nydt godt af pausen efter OL og ferien. Nu er vi begyndt at blive mentalt klar til at træne igen.

Siden OL er hun flyttet permanent til Nice, hvor hun får daglig sparring mod den olympiske mester på 400-m-fri, Camille Muffat.

- Mit mål med VM til sommer bliver at komme tilbage på medaljeskamlen. Det er et helt andet ’game’ end det, vi så til kortbanemesterskaberne før jul. Der er noget, der skal bevises. Ikke bare over for mig selv, men også resten af verden. At OL bare var en dårlig dag, ikke andet, understreger Lotte Friis.

- Alle vil tænke, at jeg stadig er en konkurrent, man skal regne med. Der skal mere til end det ene dårlige stævne for helt at forsvinde fra radaren. Men for mig selv handler det kun om at komme på podiet - så må vi se, hvilken karat det bliver.

Svømmestjernen hopper atter i vandet på dansk grund, når der er udtagelsesmesterskaber til marts.

Læs også: