Medaljehøsten vil ingen ende tage. Rikke Møller Pedersen brystede sig til endnu en dansk guldmedalje ved europamesterskaberne i Chartres

Der var egentlig ikke så meget at rafle om. Den danske brystsvømnings-specialist Rikke Møller Pedersen førte finalen fra start til slut i de 200 meter, der nok må betegnes som hendes paradedisciplin.

Fynboen vandt en suveræn guldmedalje, dagens anden danske af det ædleste metal, efter Lotte Friis kort forinden havde snuppet guldet på 800 meter fri.

Rikke Møller Pedersen var undervejs tæt på europarekorden.

Hun stoppede uret hele tre sekunder foran nummer to, Garcia fra Spanien.

Nummer tre blev Dzerkal fra Ukraine.

Rikke Møller Pedersen blev nummer fire i OL-finalen for knap tre måneder siden efter et fantom-løb. Desværre for hende var der bare tre andre piger, der hævede deres niveau endnu mere.

Før Rikkes europamesterfinale fredag havde to danske herrer været i vandet i 400-m-medley-finalen.

Løbet blev vundet af storfavoritten Laszlo Cseh fra Ungarn, men undervejs lå danske Viktor Bromer en overgang nummer et.

Efter de 16 banelængder måtte Viktor Bromer dog nøjes med en ottendeplads, mens Holstebro-svømmeren Chris Christensen flot fightede sig til en fjerdeplads.