KØB PLUS!

Gade: Stafetten er givet videre

Peter Gade har med nederlaget i kvartfinalen ved French Open mod landsmanden og træningsmakkeren Jan Ø. Jørgensen spillet karrierens sidste turneringskamp.

35-årige Peter Gade har spillet karrierens sidste kamp på højeste internationale niveau.

I en velspillet og underholdende kvartfinale ved Super Series-turneringen, French Open, i Paris tabte den tidligere verdensrangliste-etter og All England-mester til landsmanden Jan Ø. Jørgensen.

- Det var en fed kamp og den rigtige måde at slutte på. I stedet for at tabe til en ukendt, blev det til Jan. Det har jeg det fint med. Stafetten er hermed givet videre, siger Peter Gade til sporten.dk.

Peter Gade fik ellers den bedst tænkelige start på kampen, da han vandt første sæt 21-18, selvom han havde været bagud 13-18.

Han fortsatte det gode spil i andet sæt, hvor han førte 17-15.

Men så svigtede koncentrationen, og med seks vundne bolde i træk snuppede Jan Ø. Jørgensen sættet med sejrscifrene 21-17.

I begyndelsen af tredje sæt fortsatte Peter Gade med at give træningsmakkeren på badmintonforbundets elitecenter i Brøndby kvalificeret modstand.

Men selvom han kom foran 7-4, lod Jan Ø. Jørgensen lod sig ikke ryste, og vandt det afgørende sæt 21-15.

Både publikum og Jan Ø. Jørgensen belønnede efterfølgende Peter Gade med stående ovationer.

- Jeg nød at spille kampen, og burde vel have lukket den i andet sæt. Men jeg er stolt over, at jeg så sent i karrieren kan spille på så højt et niveau, siger Peter Gade.

Jan Ø. Jørgensen lægger ikke skjul på, at han har masser af ros til overs for Peter Gade.

- Du har ændret sporten. Stor karriere. Respekt, skriver han på Twitter.

Én gang mere bliver det dog muligt at se Peter Gade i aktion:

27. december spiller han som opvarmning til invitationsturneringen Copenhagen Masters i Falconercentret en opvisningskamp mod kineseren Lin Dan, der både er regerende olympisk mester og verdensrangliste-etter.

- Peter har fortjent denne sidste optræden. Han har haft en flot karriere, og vil blive savnet, fordi han på disciplineret vis både på banen og under den daglige træning har sat overliggeren højere end de fleste, siger landstræner Lars Uhre.

Peter Gade bliver i Paris frem til søndag, hvor arrangørerne har meddelt, at de vil markere hans karriere-afslutning.

Læs også: