KØB PLUS!

Eks-stjerne hjælper talenter

Ole Mortensen vil genskabe vinderkulturen i cricketsporten.

På dansk plan en lille, overset sport, men i England kun overgået af fodbold.

Det handler om cricket.

For at sætte skub i talentudviklingen har den tidligere stjernekaster i Derbyshire County Cricket Klub, Ole Mortensen, tager initiativ til et projekt, som giver to danske spillere mulighed for at komme til hans tidligere engelske topklub og få et indblik i den professionelle cricketverden.

- De to spillere skal indgå i den daglige hverdag og træning i klubben. Det er vigtigt, at danske spillere til stadighed får udfordringer, som skaber motivation, så vi kan rejse os fra det internationale 4. divisionsniveau, vi befinder os på i øjeblikket, siger Ole Mortensen.

Den tidligere topspiller og landstræner, som spillede first class-cricket i Derbyshire CCC i perioden 1983-94 og sluttede med en testimonialsæson, var den første dansker i England.

Senere kom Søren Henriksen, Thomas Hansen, Søren Vestergaard, Amjad Khan og Frederik Klokker. Fastbowleren Amjad Khan startede i Kent og spiller nu for Sussex.

Han skiftede for nogle år siden til britisk statsborgerskab og har spillet en enkelt kamp for det engelske testlandshold.