KØB PLUS!

Dansk succes i Super Series

Dansk badminton er repræsenteret i tre af fem finaler ved årets Super Series-finaler i Kina

Der er dansk deltagelse i hele tre af fem finaler ved Super Series sæsonfinalerne i badminton, der spilles i Kina.

I både herredouble, damedouble og mixeddouble har Danmark således mulighed for at nå helt til tops i den ellers så kinesisk dominerede sport. Christinna Pedersen har endda to muligheder for sejr, idet hun er med i finalen i både damedouble og mixeddouble.

I mixeddouble vandt hun sammen med Joachim Fischer over Sudket Prapakamol og Saralee Thoungthongkam fra Thailand med

21-19, 21-13. Og i damedouble blev det til semifinalesejr sammen med Kamilla Rytter Juhl over kineserne Tian Qing og Zhao Yunlei, der var seedet som nummer tre, 19-21, 21-18, 24-22.

De to danske kvinder får mere kinesisk modstand, når de i finalen møder Wang Xiaoli og Yu Yang.

- Vi glæder os rigtig meget til kampen mod Wang og Yu i morgen. For os er de det bedste damedoublepar der har været i lang tid, så det bliver en fed udfordring. Kan vi spille som i dag, har vi også en chance for at drille dem, siger Christinna Pedersen på badminton.dk.

Huns skal sammen med Joachim Fischer i mixeddouble møde kineserne Nan Zhang og Yunlei Zhao.

Verdensranglistens nummer ét i herredouble er danske Carsten Mogensen og Mathias Boe, og duoen levede op til den titel ved at spille sig i finalen i Kina med en sejr over kineserne Hong Wei og Shen Ye i en kamp, der tog halvanden time, inden den danske sejr på 26-24, 24-26, 21-15 var i hus.

I finalen møder danskerne den japanske herredouble Hiroyuki Endo og Kenichi Hayakawa.

Begge singlefinaler er rent kinesiske dueller. Danmark havde ellers i Hans-Kristian Vittinghus en finalekandidat, men i kampen mod Du Pengyu måtte den talentfulde dansker overgive sig efter tre sæt, 23-21, 8-21, 13-21.

- Jeg kunne desværre ikke holde niveauet. Jeg blev lidt for passiv i starten af andet sæt, og bevægede mig for langsomt hen til boldene. Og så fik han lov at styre. Det er ikke vejen frem mod kineserne, heller ikke Du Pengyu, siger Vittinghus på badminton.dk.

Læs også: