OL-deltageren Anna Emilie Møller viste i Zagreb, at hun er i international klasse uden forhindringer på banen.

Zagreb. Ved OL i Rio satte Anna Emilie Møller dansk og nordisk rekord på 3000 meter forhindringsløb, hvor hun forbedrede sin personligt bedste tid med næsten ni sekunder.

Og den danske løber fortsatte tirsdag aften med at imponere - nu på 3000 meter uden forhindringer.

Med en femteplads ved det internationale atletikstævne IAAF World-Challenge i Zagreb forbedrede det 19-årige fænomen den nordiske U20-rekord på 3000 meter fra 1996 med et lille halvt sekund.

Anna Emilie Møller kappede samtidig næsten 14 sekunder af sin personlige rekord. Tiden lød på 8 minutter og 47,83 sekunder.

Det er ifølge Dansk Atletik Forbund over 20 år siden, at en dansk kvinde sidst pressede sig under ni minutter på distancen.

Blovstrød-løberen var havnet i et stærkt internationalt felt, men var med fremme hele vejen, inden hun på det sidste stykke måtte give sig i spurten.

Den danske rekord lyder fortsat på de 8 minutter og 42,3 sekunder, som Loa Olafsson løb på i 1978. Ud over Olafsson har kun Gitte Karlshøj i VM-finalen i 1991 løbet stærkere end Anna Emilie Møller.

Tirsdagens tid placerer Anna Emilie Møller som nummer seks på årets europæiske rangliste.

Margaret Chelimo Kipkemboi fra Kenya vandt løbet i Zagreb foran landskvinden Agnes Jebet Tirop, mens hollænderen Susan Kuijken blev treer.