KØB PLUS!

Dansk løber udtaget til Europa-holdet

Selvom Abdi Hakim Ulad styrtede ved EM i cross og ikke kunne blande sig medaljerne, er han stadig blevet udtaget til det fælles europæiske hold, der den 5. januar skal løbe mod USA og Storbritannien.

Korsør-løberen Abdi Hakim Ulad, der tilbage i sidste måned blev nordisk mester i cross-løb, havde en uheldig dag ved EM for U23-løbere i sidste uge. Her blev han væltet i starten og slog sig slemt, inden han kom op igen og kæmpede tilbage på en 11. plads.

Den danske holdleder og tidligere topløber Niels-Kim Hjorth var imponeret over det unge stortalents måde at komme tilbage i løbet på, og han var sikker på, at Abdi Hakim Ulad var endt i medaljerne, hvis han ikke var styrtet i starten.

Og der er åbenbart andre, der har fået øjnene op for danskeren, der er født i Somalia, og som i det seneste har markeret sig flot med danske mesterskaber på lang cross og 10 km landevej.

Nu er han blevet udtaget til at forsvare de europæiske farver, når det traditionsrige nationskamp afvikles ved crossløbet i Edinburgh i begyndelsen af det nye år. Abdi Hakim Ulad skal være med på Europas hold ved BUPA Great Edinburgh XCountry - International Challenge over 8 km, hvor et fælleseuropæisk hold skal forsøge at besejre landshold fra henholdsvis USA og Storbritannien.

Løbet er et af højdepunkterne i vinterens cross-kalender. Blandt de tidligere vindere af løbet finder navne som Kenenisa Bekele, der vandt tre år i træk 2006-08, og den dobbelte olympiske mester fra London, Mohammed Farah.

Holdkonkurrencen bliver afgjort, sådan at resultaterne gøres op i fire separate løb for kvinder og mænd, seniorer og juniorer, og lægges sammen.

Læs også: