KØB PLUS!

Dansk dominans i herre-finale

To danskere og en færing tordner i finalen i 400-m-fri fredag aften

Fredag aften kan man opleve noget så sjældent som dansk dominans i en VM-finale i svømning. Ved kortbanemesterskabet i Istanbul svømmede hele tre herrer med danske rødder sig videre til aftenens finale.

Mads Glæsner lagde ud med et ordentligt plask i vandet for dansk herresvømning, da han crawlede sig i finalen i den hurtigste tid overhovedet. Undervejs slog han endda den forhenværende tyske verdensrekordindehaver Paul Biedermann med et halvt sekund.

Lidt længere nede af startlisten til aftenens finale, på sjettepladsen, finder man den næste dansker. Farum-svømmeren Anders Lie Nielsen kvalificerede sig til dysten om medaljerne knap 90 hundreddele efter Mads Glæsner.

Den tredje og sidste svømmer med dansk tilknytning er Pal Joensen. Han stiller op for Færøerne, og kneb sig med i finalen på den sidste og ottende plads. Joensen stillede under OL op for Danmark, men til VM svømmer han for sit sande fædreland, nemlig Færøerne, hvor han er en af Atlanterhavsøens største sportsstjerner. Pal Joensen svømmer for Aalborg Svømme Klub, sammen med VM-sølvvinderen på 100-m-rygcrawl, Mie Ø. Nielsen.

Men til daglig bor han i København, hvor han træner på det Nationale Trænings Center under ledelse af Paulus Wildeboer.

Og således gik det til, at uvirkelige næsten 40 procent af en VM-finale blev befolket af svømmere med dansk tilknytning.