Præsidenten for Det Internationale Atletikforbund (IAAF), Sebastian Coe, er havnet i en lidt speciel situation. Torsdag fremlagde Det Internationale Antidopingagentur (WADA) en rapport, der hængte Coes forgænger Lamine Diack ud som hovedskurken i atletikkens øjeblikkelige dopingkrise.

Men bestyrelsen i IAAF blev også kritiseret, da rapporten konkluderer, at den "umuligt kan have været uvidende om omfanget af doping, og at antidopingreglerne ikke blev overholdt."

Netop Sebastian Coe var i otte år frem til 2015 vicepræsident i IAAF og dermed en del af bestyrelsen, der kritiseres for at have optrådt for passivt.

Hos Dansk Atletik Forbund (DAF) ønsker man ikke Coe væk. Det står dog klart for formand Karsten Munkvad, at bestyrelsen ikke har passet sit arbejde.

»Bestyrelsens opgave er at stille spørgsmål. Eksempelvis spørge om, hvorfor der er så mange positive dopingtest i Rusland, og hvad gør vi ved det? Det er ikke sket i tilstrækkeligt omfang,« mener Karsten Munkvad.

Sebastian Coe har tidligere forklaret, at hans arbejde som vicepræsident i IAAF bestod af ti arbejdsdage om året. Det frikender på ingen måde briten for et ansvar, mener DAF-formanden.

»Et eller andet sted må man forvente, at man kan stille kritiske spørgsmål, selv om man måske kun arbejder ti dage om året.«

»Systemet har svigtet. Det har ikke været overvågende, skudsikkert og transparent,« siger Karsten Munkvad.

Trods kritikken vil DAF-formanden ikke været med til at drive en heksejagt på Sebastian Coe på baggrund af torsdagens WADA-rapport. Formanden kan se, at udviklingen i IAAF går i den rigtige retning.

»For mig handler det om at komme videre. Vi vil ikke forfølge Coe.«

»IAAF har lavet en del ændringer nu, og man har fået en uafhængig etisk kommission. Det er den, der nu har udelukket en del folk.«

»Der er også taget et internationalt konsulentfirma ind, der skal gennemtrevle IAAF, så organisationen bliver ændret.«

»Vi vil have, at der bliver sat ting i værk, så IAAF får den kulturforandring, der skal til,« siger formanden.

/ritzau/