Kyrie Irving var udslagsgivende for de forsvarende mestre, da han scorede 42 point mod hårdtkæmpende Boston.

Cleveland. Kyrie Irving og LeBron James nettede tilsammen 76 point for Cleveland Cavaliers, der natten til onsdag tog fjerde stik i slutspilsserien mod Boston Celtics i verdens bedste basketball-liga, NBA.

Kampen sluttede 112-99 til de forsvarende NBA-mestre, efter at Boston Celtics ellers havde ført i store dele af kampen.

Med sejren fører Cleveland Cavaliers nu 3-1 i serien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Dermed kan holdet sikre sig en plads i finalen, hvor Golden State Warriors venter, når de to hold mødes i Boston torsdag aften amerikansk tid.

Boston lagde hårdt ud i kampen og bragte sig foran 29-19 i første periode. Forspringet på ti point holdt til pausen, hvor der stod 57-47 på tavlen.

Men til stor jubel for hjemmeholdets tilhængere leverede især Kyrie Irving en sand kraftpræstation i tredje periode. Her nettede den hurtigbenede point guard 21 point.

Det betød, at Cleveland Cavaliers kunne bringe sig foran med 87-80 i slutningen af perioden.

Kyrie Irving scorede i alt 42 point i kampen.

- Da jeg kom ud efter pausen, ville jeg være aggressiv og lede gutterne og give alt, hvad jeg havde, siger Kyrie Irving efter kampen.

LeBron James, der kun scorede 11 point i seneste opgør mod Boston, var tilbage i vanlig form med 34 point.

Hos modstanderne var point guard Isaiah Thomas stadig ude med en skade. Avery Bradley blev holdets topscorer med 19 point.