38-årige Meb Keflezighi sørgede for en overraskende amerikansk hjemmebanetriumf i Boston Marathon.

Et år efter terrorangrebet på et af verdens største maratonløb, hvor tre mennesker blev dræbt og 264 kvæstet efter et bombeangreb i målområdet, rejste Boston Marathon sig fra asken. Og takket være et fantastisk sololøb kunne amerikanerne omsider juble over en hjemmebanesejr i mændendes marathon - 31 år efter sidste gang det skete, da Greg Meyer vandt det traditonsrige maratonløb.

Da Meb Keflezighi krydsede målstregen, så han op mod himlen, lagde sig ned og kyssede jorden tre gange og bukkede, inden han skjulte ansigtet og lod tårerne få frit løb efter et maraton, som han senere betegnede som det mest betydningsfulde løb i sit liv.

- Hver dag siden bomberne eksploderede, har jeg ønsket at komme tilbage og vinde løbet, sagde Keflezighi, som sidste år var til stede i Boston som tilskuer og netop var gået fra målområdet, fem minutter inden bomberne sprang.

Keflezighi, der som 12 år gammel indvandrede til USA fra Eritrea, løb modigt og vandt løbet fra spids i tiden 2.08.37. 38-årige Keflezighi, der ved OL i Athen i 2004 vandt sølv og otte år senere i London blev nummer fire på maraton-distancen, løb et utroligt jævnt løb. Hans mål var at løbe 2.08 og sætte en ny personlig rekord. Det lykkedes, og det var nok til at vinde det 118. Boston Marathon ni sekunder foran kenyaneren Wilson Chebet, som forgæves havde forsøgt at indhente Keflezighi, selvom han kom tæt på til sidst, da amerikaneren var ved at løbe tør for kræfter.

Hos kvinderne gjorde Shalane Flanagan også et helhjertet forsøg på at hente en amerikansk sejr, men efter et hårdt udlæg løb hun tør for kræfter og endte på en syvendeplads, mens Rita Jeptoo fra Kenya vandt i en ny løbsrekord, 2.18.57.