Berørt NFL-stjerne mindes dræbt barnefan

Ved alle rundens NFL-kampe viste holdene respekt for ofrene i Newtown-massakren, men enkelte stjerner gik længere end en minuts stilhed.

Amerika er fortsat en nation i chok og sorg ovenpå nedskydningen af 26 mennesker, fortrinsvis små børn, i en skole i Newtown, Connecticut.

Overalt ved weekendens NFL-kampe blev der holdt et minuts stilhed til minde om ofrene. Og så var der Stars and Stripes på halv, små Newtown-mærker på hjelmene og budskaber skrevet i handskerne.

Men ingen af NFL-spillerne var formentlig så personlig berørt som New York Giants' wide receiver Victor Cruz, der havde fundet ud af, at et af ofrene, lille Jack Pinto, havde netop ham som sin yndlingsspiller.

Pinto var så stor en fan, at familien vil lade drengen begrave i en Giants-spilletrøje med Cruz og nummer 80 på ryggen. Giants-spilleren fortæller til New York Daily News, hvordan det påvirker ham:

- Det gør en ydmyg, når man hører, hvor stor en fan af mig han var, og når de overvejer at bruge min trøje ved begravelsen. Det er et meget følsomt tidspunkt, det viser virkelig, hvilken effekt, som sportsfolk har på børn. De ser dig ikke bare på TV, de vil være dig, de idoliserer dig, de går med dine trøjer overalt, siger Cruz, der har tænkt sig at besøge familien i den kommende uge.

Han spillede søndag med støvler, hvor der stod 'R.I.P. Jack Pinto' på den ene og 'Jack Pinto, min helt' på den anden, da Giants blev tævet 0-34 af Atlanta Falcons.

- Når en familie gennemgår sådan en tragedie, så vil man bare gerne være én, som inspirerer dem og bringene smilene tilbage i en tid, hvor det er svært at gøre.