Brittney Reese er for fjerde gang verdensmester i længdespring, efter at hun sprang 7,02 meter i London.

London. Kvindernes længdespring ved VM i atletik blev en neglebidende oplevelse for både atleterne og tilskuerne på det olympiske stadion i London.

Til sidst strøg amerikaneren Brittney Reese til tops og vandt guld efter en meget tæt finale, hvor blot seks centimeter adskilte de fire bedste.

Brittney Reese tog guldet med et spring på 7,02 meter og hentede dermed sit fjerde VM-guld i karrieren.

Hun vandt også VM-guld i 2009, 2011 og 2013.

Brittney Reese, der blev olympisk mester på samme stadion i 2012, vandt med et forspring på blot to centimeter til Darya Klishina.

Russeren konkurrerer under neutralt flag, fordi russisk atletik er udelukket fra at deltage ved de store mesterskaber.

Den regerende verdensmester og olympiske mester, amerikaneren Tianna Bartoletta, tog bronze med et spring på 6,97 meter.

Yderligere én centimeter bagude fulgte serberen Ivana Spanovic.

Hollænderen Dafne Schippers genvandt VM-guldet på kvindernes 200-meter, da hun klokkede ind i tiden 22,05 sekunder.

Marie-Josée Ta Lou fra Elfenbenskysten snuppede sølvet i 22,08 sekunder, mens bronzen gik til Shaunae Miller-Uibo fra Bahamas i 22,15 sekunder.