Jimmy kunne efterligne sin mors stemme, så han kunne ringe til skolen og fortælle, at han måtte blive hjemme. Han er resultatet af sød musik, da hans indisk-yemenitisk-engelske far besøgte Danmark på en sommerferie og mødte Vera fra Sydhavnen. Læs her om Zididada-forsangeren, der indledte sin karriere som maskinarbejder

I MIT FOTOALBUM møder vi musikeren Jimmy Colding, der fortæller om sin opvækst som stum baby, sin tid somballademager i folkeskolen og sin inderlige kærlighed til musikken og kvinden i sit liv, Maria. Kig med og få et kig  i Jimmys private fotoalbum, hvor han afslører billeder fra sin barndom i Ishøj, sin ungdom som avantgardepunker og sit voksenliv som forsanger i Zididada.

LOG IND PÅ BT PLUS og læs meget mere om Jimmy Colding suppleret med en masser billeder fra hans private fotoalbum.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Jimmy kunne efterligne sin mors stemme, så han kunne ringe til skolen og fortælle, at han måtte blive hjemme. Han er resultatet af sød musik, da hans indisk-yemenitisk-engelske far besøgte Danmark på en sommerferie og mødte Vera fra Sydhavnen. Læs her om Zididada-forsangeren, der indledte sin karriere som maskinarbejder


På druk juleaften 1

1. Min far er født englænder men som halvt yemenit og halvt inder. Han flyttede fra den britiske koloni i Yemen til England, da han var 19, og sammen med en kammerat tog han videre til Danmark på ferie, for de skulle se på nogle skandinaviske piger. Han mødte min mor - Vera fra Sydhavnen - den sommer, og sød musik opstod, og det er grundlaget for, at jeg er her i dag. Han er uddannet politiofficer, i Danmark arbejdede han dog for Fix-vaskerierne og senere som kuffertslæber for SAS - det gav en fed løn og gode rejsemuligheder. Mine forældre var sammen fra 1966 til 1975. Kårene var små, især fordi min far havde travlt med at fyre kagen af, f.eks. skred han på druk min første jul. Min mor havde lige sat flæskesteg i ovnen, og han sagde: Jeg går lige ned og får en bajer i en times tid - og så dukkede han op igen 2. juledag.

​Snakkede ikke meget

2. De første tre år af mit liv sagde jeg ikke en lyd. Min mor og far troede, jeg var stum, og lægen sagde, at der var stor sandsynlighed for, at jeg aldrig kom til at tale. Det havde jo ikke været så heldigt som sanger, og fra den ene dag til den anden kom sproget til. Vi boede de første år på Nørrebro i Humlebækgade i en 2-værelses uden bad og fik siden mulighed for at flytte til luksus i Ishøj. På Gilbrovej i Ishøj fik vi en lejlighed med fire værelser, en stor stue og to badeværelser samt altan. Det var en lykkelig tid, og min onkel og tante boede tæt på i Glostrup, og der var familiens kolonihave i Brøndbyvester.

​Den bedste racerbane

3. I 1975 fik jeg en Scalextric-racerbane, det var jo ’the shit’ dengang.

De vildeste skideballer

4. Jeg gik på Stavnsholtskolen i Farum fra tredje klasse, og jeg fandt ud af, at man kunne charme sig frem i skolen. Alligevel fik jeg de vildeste skideballer oppe hos rektor på kontoret. Jeg lærte mig selv at efterligne min mors stemme, så jeg kunne ringe til kontoret og sige: »Jimmy er syg i dag og må blive hjemme«. Med en båndoptager blev jeg ret god til det, og en fredag, hvor jeg skulle aflevere blækregning, ringede jeg til kontoret, og de hoppede på den. I hvert fald to gange. Tredje gang blev jeg kaldt op på kontoret til rektor Arne Holm Mortensen. Dengang foregik det over højttalersystemet for hele skolen. Rektor var fra Bornholm og råbte højt, gasblå i hovedet og spyttende: »Så kan du godt sætte dig ned, din lille svindler. Du har begået mandatsvig«. Siden måtte jeg finde ud af, hvad det betød.

Måtte prøve musikken

5. Jeg blev maskinarbejder i Stenløse i firmaet Cornelius Knudsen, hvor jeg var et par år, og så gik jeg ind til min mester og sagde: »Den er gal. Jeg trives sgu ikke«. Jeg fortalte ham, at jeg havde en drøm om at spille musik - jeg ville gerne om på den anden side af hegnet og scenekanten, der hvor festen og de lækre damer var. Min mester sagde denne onsdag formiddag til mig: »Jimbo, da jeg var 25, spillede jeg trommer i et band, og inden jeg så mig om, sad jeg med kone, hus og børn. Du skal prøve det. Du kan altid komme tilbage, hvis det glipper.« Min mester har jeg mødt igen, han var med til en af de første Zididada-koncerter. Således begyndte jeg med musik og kom på den rytmiske daghøjskole på Vesterbrogade.

Avantgardepunker

6. Da jeg var 17-18 år, var jeg sådan en avantgardepunker, jeg havde eyeliner bag solbrillen, nittebælte, skrårem og sorte støvler. Jeg overvejede at få tatoveret eyeliner på. Det blev heldigvis ikke til noget. Jeg hørte Depeche Mode, Japan og U2. Vi drenge var med , også med sprut, speed og coke. For cirka 15 år siden prøvede jeg speed igen, og jeg måtte jo indrømme, at det var vildt fedt,men kun til det forlader kroppen, for der ryger du ud i angst i femte grad. Prisen er meget høj. Kroppen beder dig om at tage mere af det. Jeg tog ikke meget speed dengang, jeg må indrømme, at det var mere hash, der trak. Jeg begyndte på EFG - erhvervsfaglig grunduddannelse på jern og metal og slog ellers mine teenagefolder i Farum på diskotek Main Street, der var halfester, og jagten på piger gik ind hver uge.

Som blommen i et æg

7. Her sad Danny Linde og jeg på EMI, hvor vi skrev den første kontrakt for Zididada. Jeg lærte Danny at kende på spillestedet Mojo, og vi satte os kort tid efter ned og skrev sange sammen - sådan blev Zididada skabt. Zididada blev råspillet og var P3-darlings, da vi debuterede i 1999. Vi havde det som blommen i et æg, turnerede og toppede hitlisterne. Vores musik blev spillet på den toneangivende radiostation, men i 2004 klippede P3 livlinen, og vi røg definitivt ud af P3. Det var et helt andet game, vi vågnede op til, men det er jo svært at brokke sig, når man fra 1999 til 2004 fik spillet alt, hvad der blev sendt i hitrotation. Det skyldtes nok, at vi havde været med i Melodi Grand Prix med nummeret ’Prinsessen’. ’Hun holder mig oven vande’ 8. Jeg troede egentlig aldrig, at jeg skulle have børn, men nu har jeg to sammen med mit livs kærlighed, Maria - der er sygeplejerske. Hun er det bedste, der er sket mig, hun holder mig oven vande. Fleur fra 2011 og Milton fra 2013. Her var vi på ferie i Andalusien, Spanien, hvor vi har et sommerhus. Vi besluttede, at vores efternavne Back og Colding skulle blive til et, nu hedder vi Bacoll, vi er de eneste i verden med det navn. Maria og jeg lærte hinanden at kende på en restaurant, hvor hun arbejdede som tjener, da hun læste til sygeplejerske. Jeg var af sted med tre gutter, og vi skulle lige have en gang stegt flæsk, inden vi skulle i biffen, men vi røg i stedet i byen sammen med hende i 2007.

Hun holder mig oven vande

8. Jeg troede egentlig aldrig, at jeg skulle have børn, men nu har jeg to sammen med mit livs kærlighed, Maria - der er sygeplejerske. Hun er det bedste, som er sket for mig, hun holder mig oven vande. Fleur fra 2011 og Milton fra 2013. Her var vi på ferie i Andalusion, Spanien, hvor vi har et sommerhus. Vi besluttede, at vores efternavne Back og Colding skulle blive til et,  nu hedder vi Bacoll, vi er de eneste i verden med det navn. Maria og jeg lærte hinanden at kende på en restaurant, hvor hun arbejde som tjener, mens hun læste til sygeplejerske. Jeg var afsted med tre gutter, og vi skulle lige have en omgang med stegt flæsk, inden vi skulle i byen, men istedet røg vi i byen sammen med hende i 2007.