Den danske forfatter, foredragsholder og tidligere storfarmer i Zimbabwe 71-årige Wolle Kirk har mistet livet efter en voldsom trafikulykke ved Thisted.

Den tidligere storfarmer i Zimbabwe Wolle Kirk var en af de tre personer, der i går mistede livet ved en voldsom trafikulykke mellem Thisted og Østerild, oplyser politiet. Wolle Kirks kone, Birthe, var med som passager i bilen og pådrog sig alvorlige kvæstelser, men er uden for livsfare.

Ægteparret vendte hjem til Danmark for fem år siden, efter de havde boet 30 år i Zimbabwe. Her blev Wolle Kirk en succesfuld farmer, der drev både mejeri, kvægbrug, tobaksfarm og en foderstoffabrik. Til de mange arbejderes børn oprettede ægteparret også børnehaver og skoler.

Ægteparret blev i 2002 udsat for et alvorligt overfald, da bevæbnede røvere trængte ind i deres soveværelse. De tog kvælertag på hustruen og sårede Wolle Kirk med 17 knivstik. Det betød, at han mistede det ene øje. Parrets to sønner driver fortsat tre farme i Zimbabwe, ligesom Wolle Kirks mejeri stadig er i drift.

Ud over Wolle Kirk mistede et par fra Thisted også livet i onsdagens ulykke på Aalborgvej. Det var den 72-årige Hedda Elinor Pedersen og den 71-årige Christian Andreas Toft Poulsen.

/ritzau/