Nicky Burne kickstarter sin solokarriere som Irlands bidrag ved det internationale Melodi Grand Prix

Mens det først om en måned står klart, hvem der skal repræsentere Danmark ved det internationale Melodi Grand Prix i Stockholm maj, så har flere lande allerede udpeget deres deltagere.

Nu meldes den irske deltager også klar, og det bliver et markant navn i skikkelse af Nicky Burne fra et af Irlands mest succesfulde boybands nogensinde, Westlife.

LÆS OGSÅ: Lækket ved en fejl: Her er årets Melodi Grand Prix-sange

Bidraget "Sunlight", der kan ses og høres i nedenstående video, er blevet udvalgt af en komite og altså ikke, som i Danmark, via et nationalt Melodi Grand Prix, hvor seerne bestemmer.

Nummeret er skrevet af Nicky Byrne i samarbejde med blandt andet Wayne Hector, der var med til at skrive flere af Westlifes store hits foruden at have samarbejdet med store kunstnere som Nicki Minaj, One Direction og All Saints.

LÆS OGSÅ: ABBA-børnebørn i Grand Prix'et

Westlife gik i opløsning i 2012, men det bliver Nicky Burnes første egentlige indtog på den internationale scene som solist. Han har dog tidligere optrådt sammen med det irske fodboldlandshold i forbindelse med landets VM-slagsang "Dustin the Turkey" tilbage i 2002.

Siden 2012 har han arbejdet som primært radio- og tv-vært på blandt andet talentshows på irsk tv.

LÆS OGSÅ: Var du fan af East 17? Her er de i dag

Irland kan bryste sig af flest triumfer ved Eurovision med i alt syv sejre, men har dog haft det svært de seneste år. Senest Irland vandt var i 1996, og de seneste to år er man end ikke gået videre fra semifinalerne.

Artiklen er udgivet i samarbejde med Her&nu