Når du fremover køber flis til dit bed eller et raftehegn til din have, vanker der en brændeafgift på træet - med mindre, du over for Skat kan dokumentere, at træet ikke er blevet brugt til brænde.

Brændeafgiften er en del af regeringens store energi-aftale, og som BT har afsløret frygter kritikere, at den vil udløse et massivt grænse-handel boom, når danskere vil valfarte mod Tyskland efter træ, der ikke er afgiftsbelagt. Balladen om brænde-afgiften får nu de Konservative og Dansk Folkeparti til at så tvivl om deres støtte til hele energi-aftalen, skriver Berlingske Tidende.

De Konservatives energiordfører, Mike Legarth (K), mener, at sagen er så grotesk, at partiet ikke længere kan stemme for den i Folketingssalen.

Læs også: Klima-minister: Ny brænde-afgift er til for statskassens skyld

- Vi er imod, og vi kan ikke støtte det. Der er masser af problemer omkring grænsehandel, og måden det hele er udformet på. Det er ikke en rimelig udmøntning af den aftale, vi lavede, siger Mike Legarth.

Partierne bag aftalen blev på et møde i Skatteministeriet onsdag eftermiddag præsenteret for hovedproblemstillingerne ved det flere end 150 sider lange lovforslag. Og ifølge Dansk Folkeparti kan partierne nu blive nødt til at neddrosle ambitionerne på klimaområdet.

Liberal Alliance er det eneste parti på Christiansborg, som ikke er med i aftalen, og når Folketingets partier torsdag stiller op til den traditionsrige åbningsdebat, vil partiets skatteordfører, Ole Birk Olesen (LA), tale dunder mod brændeafgiften, skriver Berlingske.

Læs også: Ny afgift er helt ude i hegnet

Hans angreb vil primært være rettet mod de borgerlige partier, fordi de selv var med til at introducere ideen om afgiften som led i VK-regeringens energistrategi tilbage i 2011.

- Venstre og de Konservative kan ikke på troværdig vis påstå, at dette er noget utilsigtet noget, som de er blevet narret ind i af en rød regering. De har kendt til den afgift fra før valget, men nu forsøger de at give vælgerne det indtryk, at dette ikke er deres idé, fordi de efter valget har fundet en strategi om, at det ikke må være dyrere at være dansker, siger Ole Birk Olesen.