Den 3. maj er det to år siden, at den 4-årige engelske Madeleine forsvandt fra forældrene Kate og Gerry McCanns ferielejlighed ved Algarvekysten i Portugal. Ingen ved om hun fortsat er i live. Men hendes to søskende spørger hver dag til hende.

Det afslører faderen Gerry McCann i et stort interview med den britisk-portugisiske avis The Portugal News Online.

-Der går ikke en dag, hvor tvillingerne Sean og Amelie spørger, hvornår deres storesøster kommer hjem, fortæller han.

-Dukker Madeleine pludselig op i morgen vil tvillingerne reagere, som var hun forsvundet i går. Hun er fortsat en stor del af deres liv, og det er heldigvis opmuntrende, siger Gerry McCann.

Samtidig slår han fast, at de to tvillinger er bevidste om, at deres storesøster er forsvundet. De ved, at nogen har taget hende.

Gerry McCann fortæller også, at han netop har været i feriebyen Praia da Luz, hvorfra Madeleine blev kidnappet, for at medvirke i en dokumentar-optagelse om datterens gøre og laden umiddelbart før hun forsvandt.

Han oplevede dog, at mange beboere i byen kom med negative kommentarer, fordi landsbyen havde fået et dårligt lys kastet på sig. Og at stedet har oplevet en voldsom nedgang blandt turisterne.

-Jeg fornemmede ret klart, at folk ønsker livet skal leve videre, siger han til avisen.

Han siger dog, at han bestemt ikke er vred på den lokale befolkning.

-De behandlede os godt. Hjalp så godt de formåede, og jeg kan såmænd godt forstå deres frustrationer. For det der skete for to år siden kunne lige så vel være sket et hvilket som helst andet sted i verden.

Den portugisisk-engelske avis mener i øvrigt at vide, at personalet på hotellet Ocean Club netop er blevet halveret på grund af svigt fra turisterne.

Som årsag til, at han vendte tilbage til Praia da Luz, siger Gerry McCann, at det selvfølgelig skyldes, at Madeleine fortsat er forsvundet. Og at nøglen til mysteriet ligger i landsbyen.

-Så jeg håber at folk trods alt har forståelse for, at Kate og jeg gør det som vi gør, slutter han til avisen.