Stjerneskuespilleren Tom Cruise har mistet sin mor Mary Lee South i sidste uge. Han har tidligere beskrevet deres tætte forhold og fortalt, hvordan hun var hans største støtte.

Det skriver PEOPLE.

Mary Lee South sov stille ind i sit hjem efter at have døjet med helbredsproblemer de seneste år. Hun blev 80 år.

I weekenden har Scientology Kirken afholdt en ceremoni for at ære hende. Tom Cruise har været en af Scientology Kirkens store fortalere og har i mange år haft en prominent rolle i kirken. Det har blandt andet kostet ham en bitter strid om datteren Suri. Han er dog stadig så involveret i kirken, at det var her, mindeceremonien blev afholdt.

Ved ceremonien deltog Tom Cruise og hans tre søstre Lee Ann DeVette, Cass Mapother og Marian Henry. De var mødt op sammen med familie og venner for at mindes Mary Lee South.

Cruises mor blev født i staten Kentucky og uddannede sig som speciellærerinde. Hun fik Tom Cruise med Thomas Cruise Mapother, der var ingeniør. Tom Cruise har tidligere fortalt, at det var fra sin mor, han havde fået passionen for at spille skuespil.

'Jeg var altid interesseret i teater, men jeg gjorde aldrig noget ved det', har moderen fortalt magasinet Rolling Stone i 1986.

Familien har boet i Syracuse i New York og Ottawa i Canada. Allerede da Tom Cruise var meget ung, opfordrede moderen ham til at deltage i lokale teaterforestillinger. Moderen så med det samme sønnens talent for skuespil og opfordrede ham til at blive ved. Efter en årrække i Canada flyttede familien tilbage til USA, hvor moderen arbejdede hårdt for at holde familien ude af fattigdom. Tom Cruise har selv gået med aviser for at bidrage til familiens økonomi.

Da Tom Cruise havde en succesoplevelse med et skolestykke, spurgte han moderen om lov til at udleve drømmen og give den alt for at slå igennem som skuespiller. Med moderen opbakning tog han til New York, hvor han arbejdede som tjener, mens han forsøgte at slå igennem.

Skuespilleren er tidligere Oscar-nomineret for sine præstationer i Born on the Fourth of July og Jerry Maguire.