Butiksejer Anders Baagland har fået en bøde på 5.000 kroner for at lægge billeder ud på Facebook af to formodede butikstyve.

Butiksejeren af Expert-butikken i Holbæk tog sagen i egen hånd, da to butikstyve for en lille måneds tid siden stjal mobiltelefoner for 45.000 kroner.

Han valgte prompte at offentliggøre billeder af de to, i håbet om, at nogen kendte til dem.

Bryder persondataloven

Det stunt skabte efterfølgende stor debat, da han handlede imod loven. Som ventet har politiet derfor også stukket ham en bøde for at bryde persondataloven. Ifølge den er det ulovligt at offentliggøre overvågningsbilleder, medmindre personerne på billederne har givet samtykke.

- Jeg synes, det er usmageligt, at jeg ender som synderen i den her sag. Begår man kriminalitet, så skal man hænges ud. Derfor opfordrer jeg på det kraftigste politikerne til at se på loven, siger Anders Baagland til BT.

Han fortæller dog, at han har tænkt sig at betale de 5.000 kroner. Samtidig fortryder han ikke, at han lagde billederne af butikstyvene ud på nettet.

- Vi fik nogle brugbare henvendelser efter offentliggørelsen. Derfor tør jeg sådan set godt påstå, at det var prisen værd. Jeg kan da heller ikke afvise, at jeg ikke ville gøre det igen, siger Anders Baagland.