En stor hvid haj er blevet filmet af en ubåd, der befandt sig i Nordsøen ud for Skotlands kyst.

Eksperterne er 99 procent sikre på, at hajen på filmen er en stor hvid haj, også kaldet hvidhajen.

En fjernstyret ubåd tog det forbløffende billede kort før kl. 5, tirsdag morgen. Ubåden filmede fra en dybde på 91 meter og sendte optagelserne til en vedligeholdelses-gruppe på en olieboreplatform, der befandt sig ca. 193 km. ud for Aberdeens kyst.

Den enorme haj viste sig meget kortvarigt på skærmen før den igen forsvandt i det mørke vand.

En medarbejder på platformen siger:

'Ham der sad og styrede ubåden fik sit livs chok. Han sad stille og roligt og passede sit arbejde da han så pludselig ser denne her kæmpe på skærmen, der pludselig dukker op fra ingenting, svømmer forbi kameraet og er væk igen. Han prøvede at følge efter den, men mistede den ud af syne'.

Haj-ekspert Doug Herdson fra det 'Nationale Marine Akvarie' i Plymouth udtalte fredag til The Sun:

'Det her er en meget spændende og interessandt opdagelse. Vi kan selvfølgelig ikke være hundrede procent sikre, men det ligner en stor hvid haj'.

- Jeg tvivler ikke på at hajen kan have svømmet hertil fra kysten omkring USA. Der er masser af mad i Nordsøen og temperaturene er passer også hajen godt. Hajerne bliver tiltrukket af vandet omkring boreplatforme fordi der er en tendens til at det er varmere, siger eksperten.

SCROLL NED OG LÆS MERE

På jagt efter føde
'The Great White' (Den Store Hvide) - menneskeæderen fra de berygtede 'Dødens Gab' film - er sandsynligvis blevet tiltrukket af den store mængde af fisk og pattedyr, der ofte befinder sig omkring boreplatforme. Hvaler, søløver, marsvin og sæler er blevet set i nærheden af stedet - alle sammen dyr, der er at finde på den hvide hajs menukort.

Den noget skræmmende film blev udført under 'Kittiwake olie platformen' af en ubemandet ubåd kaldet en 'ROV Triton XLS'. Den var sat til at udføre en inspektion af ankerstrukturen af den massive platform.

Sidste sommer offentliggjorde The Sun en serie billeder af hvad der lignede en stor hvid haj, der bafandt sig ud for Cornish kysten i Nord England. Disse billeder viste sig dog senere at være en 'Stor Hvid Løgn' idet billederne var taget af en mand, der var på ferie i Sydafrika og som så senere løj om, hvor billederne var taget.

Og i januar måned blev en skambidt sæl fundet på en strand i Norfolk på Englands østkyst. Eksperter mente at sælen var blevet bidt af en hvidhaj.

Den store hvide haj kan blive over seks meter lang og veje over to ton. Den lever primært i Australien, Sydafrika og Amerika.